Zonguldak'ta Gezilecek Yerler


Karadeniz bölgesinin birbirinden güzel şehirleri gerçekten nefes kesici bir görüntü ortaya koymaktadır. Özellikle de batı Karadeniz bölgesinde zengin kömür yatakları ile bilinen Zonguldak ili, aynı zamanda doğal güzellikler bakımından mutlaka görülmesi gereken adreslerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mavi ve yeşil tonlarının buluşma adresi olan Zonguldak, özellikle gelişmiş turizm altyapısı ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli şehirlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Zonguldak’ta gezilecek yerler tüm ihtişamı ile sizi bekliyor.

Gökgöl Mağarası

Zonguldak şehrinde bulunan doğal güzellikler içerisinde Gökgöl Mağarası gerçekten nefes kesici önemli bir doğal oluşumdur. Özelliklede coğrafi oluşumlara ve doğal güzelliklere önem veren insanların bu güzel yeri mutlaka ziyaret etmesi gerekir. Farklı renk aydınlatmalar ile birlikte göz önüne gelmiş olan muhteşem mağara, bu bölgede olağanüstü oluşumlardan bir olarak karşınıza gelmektedir.

Maden Müzesi

Taş kömürü yatakları ile bilinen Zonguldak ilinde, özellikle maden müzesi doğal tarih müzeleri içerisinde kendine yer bulmuştur. Oldukça güzel ve muazzam bir yapıya sahip olan bu müzede, çok farklı eşyaları ve zaman içerisindeki farklı teknolojileri görmek söz konusu olmaktadır.

Çanakçılar Hayvanat Bahçesi Ve Botanik Parkı

Zonguldak şehrinin çok özel ve gezilmesi gereken yerlerinden biri de çanakçılar hayvanat bahçesi ve botanik parkı. Özellikle burada karşınıza çıkan çok çeşitli hayvanlar, kesinlikle dinlenmek, gezmek ve rahatlamak için iyi bir fırsat sağlayacaktır. Olağanüstü güzellikleri ve çok şirin hayvanları görmek için, mutlaka burayı ziyaret etmek gerekir.

Filyos Plajı

Karadeniz’in en güzel plajlarından biri Zonguldak şehrinde karşımıza çıkıyor. Uzun ve muhteşem yapısı ile insanları etkileyen Filyos Plajı, özellikle yaz turizmi için alternatif bir seçenek olarak kendini göstermektedir. Bu güzel şehri gezmek isteyen insanlar için turizm ve tatil konusunda çok önemli fırsatlar ortaya çıkmaktadır.

Filyos Kalesi

Doğal ve tarihi güzelliklerinin buluştuğu örneklerden biri de Filyos Kalesi. Yüksek bir mevkide bulunan kale surları, gerçekten muazzam bir tarihi ve önemli bir görüntü bütünlüğünü ortaya koymaktadır. Gezmek, eğlenmek ve geçmiş dönem avantajlarını değerlendirmek isteyenler için, kesinlikle önerilecek bir yerdir bu muhteşem kale.

Bastoncular Çarşısı

Çarşı-pazar ve benzer nitelikli tarihi alanlar her zaman önemli olmuştur. Ülkemizin pek çok şehrinde birbirinden farklı çarşı seçenekleri var. Bastoncular Çarşısı ise Zonguldak şehri ile özdeşleşmiş adreslerden biridir. Mutlaka görülmesi gereken bu muazzam güzellikleri, Zonguldak ilinin önemli avantajları ile değerlendirmek gerekir.

Orhangazi Cami

Zonguldak şehrinde birbirinden güzel cami ve geçmiş dönem eserleri var. Bu eserlerden biri olan Orhangazi Cami, kesinlikle kusursuz bir tatil planlamasında insanların ziyaret etmesi gereken önemli adreslerinden birini göstermektedir.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Kent Müzesi

Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin büyük çabalarla hazırlamış olduğu Karadeniz Ereğli Belediyesi Kent Müzesi, çok fazla ziyaretçi ile dikkat çekiyor. Buradaki gayret ve çalışmalarla birlikte sanatsal bir şekilde hazırlanmış olan insan heykelleri, el emeği ve göz nuru çalışmaların sonucuna örnek olarak kendini göstermektedir. Zonguldak ilinin bu güzelliklerini keşfetmek için özellikle burada alternatif bir tatil seçeneğini gözden geçirmek gerekir.