Kayseri'de Gezilecek Yerler


Kayseri, özellikle Selçuklu döneminden çok fazla esere sahip. Erciyes dağı ile muhteşem manzarası dikkat çeken bu güzel şehir, denizden 1050 metre yükseklikte bulunur. Bir buçuk milyona yakın nüfusa sahip olan bu muazzam şehir, özellikle sanayi yatırımları ile dikkat çekmektedir. Muhteşem güzellikler ile birlikte Kayseri’de gezilecek yerler burada dikkatle incelenmeli ve olağanüstü güzellikler yakından görülmelidir.

Kayseri Kalesi

Kayseri Roma dönemine kadar uzanan tarihi eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu eserlerden biri şehrin merkezinde tam da Meydanı’nda bulunan Kayseri Kalesidir. Roma döneminde inşa edilmiş Selçuklu ve Osmanlı döneminde sürekli kullanılmış olan bu muhteşem kale, özellikle son 50 yıl içerisinde gerçekleşen yenileme çalışmaları ile olağanüstü modern bir görüntüye de kavuşmuştur. Özellikle kale içinde yapılan çalışmalarda, gerek etnografya gerekse de arkeoloji müzesi ile ziyaretçilere önemli imkânlar sağlanmıştır.

Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri dediğimiz zaman altta gelen seçeneklerden biri de hiç kuşku yok ki kış turizmi ve dolayısıyla Erciyes olacaktır. Doğal ve tarihi güzellikleri ile gerçekten dikkat çekici bir şehir olan Kayseri, her bakımdan insanların ziyaret ettiği önemli noktalardan biri olmuştur.

İç Anadolu ikliminin yaşandığı bölgede, özellikle tarihi eserler ve doğal güzellikler için önemli derecede parantez açmak gerekiyor. Şehirde bulunan Döner Kümbet, Hunat Hatun Camii ve Cami Kebir gibi tarihi eserler şehir merkezinde öne çıkan adreslerdir.

Kültepe

Kayseri dediğimiz zaman özellikle akla gelen en kritik noktalardan biri hiç kuşku yok ki Kültepe olacak. Kaniş-Karun bölgesi şehrin yakınında bulunurken, yapılan kazılarda Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden biri ortaya çıkmıştır. Bu muhteşem tarihi bünyesinde barındıran Kültepe’yi gezmek için, hiç düşünmeden hemen karar verebilirsiniz.

Kapuzbaşı Şelaleleri

Dünyanın en yüksek şelaleleri ülkemizde, hatta kayseri ili sınırları içerisindedir. Kayseri’nin güneyinde yer alan ve Toroslar ‘da bulunan Kapuzbaşı şelaleleri, Yahyalı ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Devasa şelaleler birbiri ardı sıra dağların bağrından çıkıp muhteşem bir şekilde çağlayanlar oluşturmaktadır. Tatil için burayı tercih eden insanların gerçekten pişman olmayacağını söyleyebiliriz.

Forum Kayseri

Kayseri modern şehir yapılanması ile ön plana çıkan yerleşim birimlerinden biridir. Özellikle Forum Kayseri son yıllar içerisinde açılmış ve çok fazla insanın ziyaret ettiği kalabalık bir alışveriş merkezi olarak kendini göstermiştir. Pek çok dünyaca ünlü markanın temsilcisinin bulunduğu alışveriş merkezi, yoğun kalabalıkları ile insanları ağırlamak durumundadır. Özellikle restoran ve kafeteryaları ile ilgi çeken bu AVM keyifli zaman geçirmek ve alışveriş yapmak için çok iyi fırsatları ortaya çıkarmaktadır

Mimar Sinan Evi

Osmanlı dönemini şaheserlerinin yapımında önemli görevler almış olan Mimar Sinan, Kayseri'nin Ağırsan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan'ın Kayseri'de bıraktığı eserler içerisinde, Mimar Sinan Evi gerçekten çok ayrıcalıklı bir mimari ve yapı ile karşınıza gelmektedir. kayseri uğradığınız zaman mutlaka burayı görmek ve en azından fikir sahibi olmak gerekir

Gevher Nesibe Hastanesi

En eski hastanelerden biri olan Gevher Nesibe Hastanesi, Kayseri’de merkeze yakın bir yerde bulunmaktadır. Selçuklu mimarisinin önemli örneğini görmek ve kusursuz yapıları incelemek, pek çok kişi için alternatif bir tatil fırsatı ortaya koymuştur. Kocasinan parkı içerisinde bulunan bu hastane, gerçekten ziyaret etmeniz gereken kritik noktalardan biridir.