Gaziantep'te Gezilecek Yerler


Ülkemizin güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Gaziantep, çok renkli ve özel bir şehirdir. Halıcılık başta olmak üzere sanayisi ile gelişim gösteren şehirde, yöresel lezzetler ön plana çıkmış baklava ve kebap çeşitleri, insanlar tarafından gerçekten önemli bir değer olarak görülmüştür. Bu güzel şehirde çok önemli gezilecek yerler bulunmaktadır.

Gaziantep Kalesi

Gaziantep’in simgesi olarak bilinen adreslerden biri de Gaziantep kalesidir. Hemen merkezde bulunan ve yaklaşık 50 metre yüksekliğinde bir tepeye inşa edilmiş olan kale, çok bakımlı güzel ve turizme açık bir yapıda karşınıza çıkmaktadır.

Rumkale

Fırat nehri boyunca gerçekten muhteşem eserlerden biri olarak karşımıza çıkan Rumkale, mutlaka görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Gaziantep’in Yavuzeli ilçesine yalnızca 25 kilometre mesafede bulunan yerleşim biriminden, özellikle teknelerle birlikte gezi yapılmak durumundadır. Yine Halfeti ilçesinden bu bölgeye ulaşmak ve özellik ve bölgeyi keşfetme imkânı bulmak söz konusu olmaktadır. Hristiyanlık dininin yayılmasında aktif görev aldığı söylenen yer kutsal mekânlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Hamam Müzesi

Osmanlı imparatorluğu döneminde hamamlar gerçekten Türk kültürünün başlıca adreslerinden biriydi. Temizliğe çok büyük önem veren Türk toplumunun, özellikle de yaygın şekilde hamamları dikkat çekmektedir. Gaziantep bölgesinde bulunan ve 1577 tarihinde inşa edilmiş olan hamam, 2015 yılında restore edilmiş ve artık bir müze olarak insanların ziyaretine açılmıştır.

Karkamış Antik Kenti

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan antik kent, 3000 yıllık geçmişe sahiptir. Milattan önce 1000 yılı döneminde yapıldığı tahmin edilen antik kent, özellikle taşlar üzerindeki muhteşem kabartmalarla birlikte olağanüstü güzelliği ve zenginliği gözler önüne getirmiştir. Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde bulunan eserlerden bazıları buradan çıkarılmış ve geçmiş dönemin sanatsal çalışmalar olarak müzedeki yerini almıştır.

Yelsemek Açık Hava Müzesi

Gaziantep’in İslâhiye ilçesi yakınlarında bulunan yasemin köyü bazalt taşlarından oluşmuş çok sayıda heykeli ev sahipliği yapmaktadır. Hem doğal güzelliklerle birlikte ağaçlık ve yeşillikler ön plana çıkıyor, hem de muhteşem tarih kokan eserler insanların karşısına geliyor. Muhteşem bir açık hava müzesi şeklinde karşınıza çıkan adres, sanatsal güzelliklerin doğru noktası olarak dikkat çekmektedir.

Tarihi Gümrük Hanı

Tarihimizde geçmiş dönemlerde, hanlar ve kervansaraylar çok önemli bir yer tutmuştur. Gaziantep’te 18 han bulunurken yine bunlardan en güzellerinden biri olan Tarihi Gümrük Hanı yaşayan tarih ve yaşayan müze olarak kabul edilir. Bu bölgeye ziyaret gerçekleştirdiğiniz zaman kesinlikle bu kaliteli yapılar sizi pozitif etkileyecektir. Hem insanlar için hem de hayvanlar için konaklama mekânları, burada gösterişli bir sonuç yaratıyor.

Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep el sanatlarının sergilendiği adres olan Bakırcılar Çarşısı, bugün halen işlek bir adres olarak dikkat çekmektedir. Bakırcılık işlemelerinin dönem içerisinde, özellikle özlemli bir sonuç ve çözüm yarattığı bilinir burada mesleğini icra etmek isteyen eski ustalar ve müşterilerine farklı eserler sunan dükkânlar var hem yapısı itibarıyla hem de özellikleri ile bu çarşı mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerden biridir