Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri


Ülkemiz hem yaz hem de kış turizmi ile hareketli bir altyapıya sahiptir. Muhteşem coğrafi özelliklerle birlikte olağanüstü güzelliklerin adresi olan ülkemizde, pek çok farklı kayak merkezi bulunmaktadır. Türkiye’nin en popüler kayak merkezleri burada ön plana çıkarken, elbette bu merkezleri yakından tanımak ve takip etmek önemlidir.

Sarıkamış Kayak Merkezi

Muhteşem sarıçam ormanı içerisinde kusursuz bir yol şeklinde uzanan Sarıkamış Kayak Merkezi, muhteşem pistleri ile gerçekten etkileyici bir güzelliğe sahiptir. Kış turizminin son derece popüler tercihi olarak karşımıza çıkmış olan olağanüstü adres, yerli ve yabancı turistler için kesinlikle tavsiye edilen önemli adreslerden biridir.

Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum ilinde bulunan Palandöken Dağı, dünyanın en uzun pistleri ile bilinmektedir. Kayak yapmak için oldukça ideal yapıya sahip olan palandöken dağı, aynı zamanda dünya üniversite kış oyunları için hazırlıklı bir tesis olarak da karşımıza çıkmaktadır. Erzurum’un 7 kilometre güneybatısında bulunan ve Palandöken Dağı'nın eteklerinde yer alan Palandöken Kayak Merkezi, ideal ve önemli kış turizmi tercihlerinden birini ortaya koymuştur.

Kartepe Kayak Merkezi

Ülkemizin pek çok yerinde tatil için önemli altyapı ve geniş imkânlar vardır. Özellikle Kocaeli ilinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi, Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi arasında yer almaktadır. İstanbul’a yakın olması sebebiyle çok fazla insanın tercihi olan bu kayak merkezi, kış turizmi konusundan avantajlı sonuçları yaratmaktadır.

Erciyes Kayak Merkezi

Türkiye’nin en gösterişli dağlarından biri olan Erciyes Dağı, 3916 metre yüksekliğe sahiptir. Yüksek rakımlı ve heybetli dağ, aynı zamanda kayak merkezi olarak oldukça avantajlı ve gösterişli sonuçlar ortaya koymuştur. 2150 ile 3400 metre arasındaki bir yüksekliğe sahip olan kayak pistleri, %10 ile %50 arasında değişen eğitimlerle iyi bir kayak performansı ve eğlence fırsatı ortaya koymuştur. Kayseri şehir merkezine yalnızca 25 kilometre mesafede bulunan Erciyes Kayak Merkezi, çok popüler ve tercih edilen bir adres konumunda kendini göstermiştir.

Uludağ Kayak Merkezi

Ülkemizdeki kış turizmi konusunda en önemli adreslerden biri Bursa-Uludağ olarak karşımıza çıkmıştır. Burada yer alan kayak merkezi, oldukça görkemli altyapısı ve muazzam fırsatları ile ideal bir tercih olarak kendini göstermektedir. Muazzam pistlere sahip olan Uludağ Kayak Merkezi, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yeridir. Ulaşım kolaylığı ve aynı zamanda farklı turizm faaliyetleri için, Bursa tercihi gerçekten ideal bir fırsat yaratmaktadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Ülkemizin pek çok bölgesinde kış turizmi altyapısı gelişmiş ve bu konuda önemli çalışmalar yapılmıştır. Bolu ilinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, oldukça yüksek standartlı ve turistik bir nokta olarak kendini göstermiştir. Köroğlu Dağları’nda bulunan Türkiye’nin en saygın kayak merkezlerinden birinde, özellikle kar kalınlığının zaman zaman 3 metreyi bulması burada muazzam bir altyapı için fırsat sağlamaktadır.

Isparta Kayak Merkezi

Ülkemizin güney ve iç kesimlerinde özellikle kış turizminin önemli bir gelişim yaşadığını söylemek gerekir. Isparta ilinde Eğirdir ve Kovada gölleri arasında bulunan Davraz Dağı, kış turizmi için iyi bir adres olarak karşımıza çıkmıştır. Burada bulunan kayak merkezi ise yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmuştur.