Balıkesir'de Gezilecek Yerler


Güzel ülkemizin özellikle deniz kıyısında bulunan şehirleri, doğal anlamda büyük avantajlara sahiptir. Ayvalık ve Cunda gibi çok özel tatil bölgelerine sahip olan güzel şehir Balıkesir, yine bandırma gibi muhteşem ilçeleri ile gerçekten nefes kesici bir güzelliğin adresi olmuştur. Hem doğal hem de tarihi güzellikleri takip etmek istediğinizde, Balıkesir mutlaka ziyaret etmeniz gereken şehirlerden biridir. Bu şehirlerde bulunan güzellikler ise kesinlikle tatil kalitesi ve gezme keyfi bakımından insanlara önemli avantajlar sağlayacaktır.

Gönen Kaplıcaları

Doğal oluşumlar içerisinde oldukça dikkat çeken Gönen kaplıcaları, gerçekten olağanüstü güzelliklere sahiptir ve herkes bu güzellikleri yerinde görmelidir. Aktivite ve eğlence çeşitliliğini en iyi şekilde yaşayabileceğiniz Balıkesir’de, kaynaklar ve kaplıca seçenekleri içerisinde gönen kaplıcaları çok özel bir yer olarak kendini göstermektedir.

Alacaoluk Kalesi

Balıkesir ilinin geçmişten bugüne çok önemli tarihi eserlere ev sahipliği yaptığı bilinir. Gönen ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan bu muhteşem kale, yolunuzun üzerinde olduğunda gerçekten bu tarihi eseri kaçırmadan yerinde incelemeniz önemli olacaktır.

Hasanboğuldu Göleti

Gizli ve sıkışmış, hatta saklı almış bir bahçe veya cennetten bir köşe, Hasanboğuldu Göleti olarak karşınıza çıkıyor. İnanılmaz bir güzelliğe sahip olan gölet, hem şelalesi hem de muhteşem doğal özellikleri ile kesinlikle çok özel yerlerden biridir. Devasa kayalar ve birbirinden güzel ağaçlar içerisinde bulunan gölet, fotojenik yapıya sahiptir ve bu bölgeye gelen insanlar gölettin fotoğrafını çekmek durumundadır.

Antandros Antik Kenti

Ege Bölgesi’nde çok fazla antik kent var. Çok zengin bir tarihe sahip olan bu bölgede Antandros Antik Kenti yine insanların dikkatini çekmiş ve önemli bir tarihe sahip olarak karşınıza gelmiştir. Milattan önce 500 yılında bu antik kentten bahsedilir. Kimin tarafından yaptırıldığı tam olarak bilinmeyen Altınkent, Kilikli, Leleg ya da Aiol uygarlıkları tarafından yapılmış olarak kabul edilebilir. Yine de tam olarak bu antik kenti kimin yaptığı tam olarak bilinmektedir. Zaman içerisinde belli bir dönemde Perslerin bu bölgeye hükmettiği bilinir. Geçmişten bugüne pek çok eserin bulunduğu muhteşem antik kent, tarihi bakımından çok önemli ve özel bir yer olarak kendini göstermektedir.

Paflima koyu

Balıkesir dediğiniz zaman özellikle buradaki güzellikler ve plajlar için örnek verecek olursak, Paflima Koyu kesinlikle en doğru tercih olacaktır. Erdek ilçesinin 30 kilometre yakınında bulunan İlhanlı ve Narlı köyleri arasında karşınıza çıkan bu muhteşem yer, özellikle bölgenin deniz ve plaj tatili konusunda önemli adreslerinden biridir. Muhteşem bir kumsal ve olağanüstü plaj, burada görüntü bakımından insanları gerçekten çok rahatlatıp pozitif etkilemek durumundadır.

Şahinderesi Kanyonu

Ülkemizde ön plana çıkan kanyonlar, muhteşem doğal oluşumlardır. Zaman içerisinde kayalar sular tarafından aşındırılmış ve ortaya muhteşem güzellikler çıkmıştır. Son derece ilginç ve güzel yapıya sahip olan kanyon mutlaka ziyaret edilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir. Muhteşem bir akarsu ve dik yamaçlı kayalardan oluşan kanyon duvarları, bu bölgede muhteşem güzelliği tamamlayan sonuçlar yaratmıştır.

Manastır Plajı

Denize kıyısı olan şehirlerden biri olan Balıkesir’de, birbirinden güzel plajlar var. Özellikle dar bir boğaz şeklinde karşımıza çıkmış olan Manastır Plajı her iki tarafı muhteşem sahil olarak kendini göstermektedir. Doğal güzellik ve kaliteli tatil adresi konusunda buradaki plajı mutlaka görmek gerekir.