Sinop'ta Gezilecek Yerler


Karadeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Sinop, özellikle insanların mutluluk araştırması yapıldığında en mutlu halka sahip olan yerleşim birimi olarak karşımıza çıkmıştır. Stresten uzak ve doğal güzelliklerle iç içe olan Sinop halkını, yaşadığı yerleri gördüğünüz zaman daha iyi anlayacaksınız. Hem muhteşem bir tarihe hem de olağanüstü doğal güzelliklere sahip olan bu güzel yerde, gerçekten insanları pozitif etkileyecek görüntüler ortaya çıkmaktadır.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı

Sinop’ta pek çok farklı doğa güzellik bulunmakla birlikte, özellikle tabiat parkı olarak karşımıza çıkan Erfelek Tatlıca Şelaleleri, gerçekten eşi benzeri bulunmaz bir manzarayı ortaya çıkarmıştır. Hem şelalenin yapısı hem de suyun döküldüğü noktada oluşan muhteşem görüntüler, pek çok insanın ziyaret için burayı tercih etmesine neden olmaktadır.

Sinop Prison

Sinop şehrinin tarihi yapıları geçmişten bugüne ayakta kalmış ve özellikle yapı itibari ile ilgi çekici bir görüntü bütünlüğü ortaya koymuştur. Sinop cezaevini dıştan gördüğünüzde muhteşem bir yapı karşınıza çıkıp sizi gerçekten güzel görüntüler karşılayacaktır.

Sinop Arkeoloji Müzesi

Şehirlerimizin gezilecek yerleri arasında arkeoloji müzeleri her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Tarihi özetleyen ve insanlara sunan pek çok eser bu müzelerde sergilenmektedir. Müzede bulunan çok sayıda eser ile birlikte Sinop Arkeoloji Müzesi yine insanların gezmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Doğal güzelliğin yanı sıra bu bölgedeki tarihi zenginliği görmek için hemen harekete geçebilir ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz

İnceburun Feneri

Denize kıyı olan şehirlerde özellikle tarihi ve görsel değer ön planda olan yapılar ve bölgeler büyük önem taşır. Muhteşem güzel seyirlik özelliği ile doğal ve hoş bir görüntü bütünlüğünü sağlayan İnceburun Feneri, Sinop merkezinde oldukça hoş ve güzel bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu pek çok yerde, Sinop’taki muhteşem görüntüleri daha yakından görmek insanlar için unutulmaz bir tatil fırsatı yaratmaktadır.

Hamsilos Koyu

Karadeniz’in koyları gerçekten muhteşem bir yapıya sahiptir. Özellikle de Sinop’ta bulunan Hamsilos koyu, muhteşem manzarası ile nefes kesici bir görüntü ortaya koymaktadır. Berrak deniz ve Deniz’in muhteşem mavisi ön plana çıkarken, doğadaki yeşil bitki örtüsünün tamamlayıcı bir özelliği söz konusu olmuştur.

Sinop kalesi

Sinop şehrinin güzellikleri insanları kendine çekiyor ve bu güzellikler içerisinde Sinop kalesi gerçekten çok özel bir yer olarak karşınıza geliyor. Şehir merkezinde bulunan bu muhteşem kale sahip olduğu mimari yapı ile ayakta kalmış zamana direnmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Sinop ziyaretini düşünen insanlar için, Sinop kalesini kesinlikle tavsiye edebiliriz.

Boyabat Kalesi

Sinop’un çok güzel tabiat parkları, doğal güzellikleri ve tarihi eserleri var. Elbette Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan muhteşem kaleyi de unutmamak gerekir. Tarihi oldukça eski dönemlere uzanan Boyabat Kalesi, hem bulunduğu coğrafi konum hem de muhteşem yapısı ile dikkat çekmiştir. Göz kamaştırıcı ve kusursuz kale, gerçekten mimarisinin günümüze taşımış ve oldukça güvenlikte bir bölgeden örnek vermiştir.