Marmaris'te Gezilecek Yerler


Marmaris ülkemizin en güzel doğal güzelliklerine sahip olan yerleşim birimlerinden biridir. Hem dingin denizi hem de bitki örtüsü ve coğrafi şekilleri ile mutlaka insanların bu güzel yeri gezmesi ve ziyaret etmesi gerekir. Çok geniş bir plajı ve yat limanları ile ön plana çıkan yerleşim biriminde, iyi bir tatil planlaması yapmak ve bölgeyi keşfetmek gerçekten büyük bir fırsat ortaya koymaktadır. Güzelliklerini saymakla bitiremeyeceğimiz bu muhteşem ilçede birbirinden güzel yerler var.

Marmaris Plajları

Marmaris’te çok sayıda plaj ulunmaktadır. Özellikle Halk Plajı ve Uzunyalı Plajı çok fazla ziyaretçi çekmek durumundadır. Yine İçmeler Plajı ve Turunç Plajı gibi alternatiflerin yanı sıra, Sedir Adası'nda bulunan Kleopatra Plajı yine insanların severek ziyaret ettiği noktalardan bazılarıdır. Marmaris’te denize girmek çok keyifli bir etkinlik ve avantaj olarak görülmektedir. Bu güzel plajlar denize girmek için çok uygundur.

Marmaris Kalesi Ve Müzesi

Son derece muhteşem bir yerde bulunan Marmaris Kalesi milattan önce 2000 yılında inşa edilmiş ve o zamandan bugüne kadar ayakta kalmayı başarmıştır. Geçirmiş olduğu restorasyonlar ile birlikte Marmaris arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapan bu muhteşem yapı, aynı zamanda bitki örtüsünün katılımı ile birlikte yöreye uygun bir görüntüye sahip olmuştur. Muhteşem taş işçiliği ve sanatsal çalışmaların ön plana çıktığı muazzam yerde, kesinlikle burayı ziyaret etmek ve görmek gerekir.

Hafsa Sultan Kervansarayı

Geçmiş dönemlerde kervansarayları insanlar için çok önemli bir derdi bu değerlerden biri olan Hafsa Sultan Kervansarayı, bugün ayakta kalmış ve geçmiş dönemin mimari yapısını günümüze taşımıştır. Bu muhteşem güzellikleri keşfetmek için elbette hemen bu güzel yerleşim birimine gitmeli ve doğal güzellikleri yerinde keşfetmelisiniz.

Loryma Antik Kenti

Ege ve Akdeniz sahillerinde antik kentlerin izlerine rastlamak çok daha kolaydır. Yerleşim birimi olarak seçilen bu güzel mekânlar pek çok insan için gerçekten kaliteli bir yaşam mekânı olarak görülmüştür. Milattan önce 7 yüzyıla kadar uzanan bir tarihle birlikte, Loryma antik kenti karşımıza çıkmış ve buradaki yerleşim birimi insanlar için adeta cennetten kalma bir köşe olarak dikkat çekmiştir.

Bozburun Yarımadası

Marmaris gerçekten muhteşem güzelliklerin adresi ve kaynağıdır. Çok fazla turist ve ziyaretçi her yıl buraya değişik zamanlarda gelir. Gezilecek yerleri saymakla bitmeyen bu muhteşem yerde, Bozburun Yarımadası doğal güzellikler için örnek gösterilebilir. Karya medeniyetine kadar muazzam bir tarihi bu bölgede keşfetmek ve olağanüstü güzellikleri doğal ortamında görmek söz konusu olmaktadır.

İçmeler

Marmaris’in meşhur yerlerinden olan içmeler, aynı zamanda bölgede bulunan şifalı su kaynağı ile bilinmektedir. Mavi ve yeşil burada kusursuz bir buluşma sergilenmiş ve muhteşem görüntüler bu bölgede ortaya çıkmıştır. Cennetten kalma güzel bir köşede özellikle tatil fırsatını değerlendirmek için, Marmaris’in içmeler bölgesi size çok iyi bir fırsat sağlayacaktır.

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Sanatsal çalışmalar ve tarihi özelliklerle birlikte bölgenin özellikle arkeolojik eserlerin ve etnografik eserlerini yakından görmek gerekir. Şahıs tarafından yapılmış ve 2005 yılında kurulmuş olan müzede, 3500 adet eser sergilenmektedir. Hem bölgenin tarihini görmek hem de buradaki muazzam eserleri yerinde incelemek, Marmaris’i ziyaret eden insanlar için önemli bir şans ortaya koymaktadır.