Muğla'da Gezilecek Yerler


Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri hiç kuşku yok ki Muğla’dır. Muğla’da hem şehir merkezi hem de ilçelerde mutlaka görülmesi gereken çok fazla yer bulunmaktadır. Muğla’da gezilecek yerler listesine baktığınızda, elbette şehir merkezine yakın olan pek çok farklı eser ve adres burada karşınıza çıkacaktır. Gerek tarihi yerler gerekse de doğal güzellikler ile birlikte ön plana çıkan adresler, görmeniz ve ziyaret etmeniz gereken yerlerden bazılarını gösterecektir.

Dalaman Çayı

Muğla şehrinin en önemli özelliklerinden biri akarsulardır. Bu akarsuların yaygınlaştığı ve ilgi gördüğü bir süreçte, çağlayanları ile beraber bu muhteşem akarsu köpüklü suları ile gerçekten övgüyü hak eden bir sonuç ortaya koymuştur. Dalaman çayı doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir.

Gökçeler Köyü İncirli Mağarası

Doğal oluşumları ile olağanüstü güzelliklerin adresi konumundaki Muğla, Gökçeler köyünde bulunan kanyon ve mağaralarla dikkat çekmektedir. Eğer bu bölgedeki doğal güzellikleri araştırmak isterseniz, mutlaka bu güzel yere uğramanız gerekir.

Saklıkent Kanyonu

Muğla şehrindeki doğal güzelliklerden biri de hiç kuşku yok ki Saklıkent Kanyonu olacaktır. Yaklaşık olarak 30 kilometre uzunluğa sahip olan ve Muğla ile Antalya il sınırında bulunan bu muhteşem bir doğal güzellik ve fırsatlar bakımından önemli ve kritik bir adres konumundadır

Turgut Şelalesi

Muğla dediğimiz zaman hiç kuşku yok ki turistik özellikler ve doğal güzellikler ön planda olacaktır. Muhteşem bir görüntü ve olağanüstü doğal güzellik bakımından. Turgut şelalesi göz atmanız ve görmeniz gereken yerlerden biridir. 6 metre yüksekliğe sahip olan şelale muhteşem bir görüntüyü ortaya koymaktadır.

Azmak Nehri

Muğla’nın akarsuları çok serin ve berrak akıyor. Yine bu güzel şehrin doğal güzellikleri arasında bulunan Azmak Nehri, 10 metre derinliği ile gerçekten çok etkileyici bir yapıya sahiptir. Muhteşem güzellikleri ve olağanüstü bir adresi görmek için, Muğla’da sizi geniş imkânlar bekliyor.

Kelebekler Vadisi

Sadece Muğla’nın değil dünyanın en güzel yerlerden biri, bugün Kelebekler Vadisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Her iki tarafı sarp kayalarla çevrili olan ve muhteşem bir kumsala sahip olan bu vadi, sıra dışı bir tatil için gerçekten çok etkileyici ve önemli bir fırsat yaratmaktadır.

Likya Yolu

Muğla’nın geçmişini ve tarihini görmek istiyorsanız, burada sizi bekleyen Likya yolu bu konuda yardımcı olacaktır. Özellikle Olimpos, Lymirna, Simena, Phalesis ve İdyros gibi çok güzel antik kentler yol etrafında bulunurken, burada yapılacak gezi hem tarihe yapılmış bir yolculuk hem de eğlenceli bir etkinlik olarak önemli bir değer oluşturacaktır.

Sedir Adası

Muğla’nın doğal güzelliklerini örnek göstermek gerekirse, Sedir Adası burada muhteşem güzelliği ile dikkat çekmektedir. Marmaris’e 15 kilometre mesafede yer alan bu muhteşem yer, gerçekten çok fazla turistin ziyaret ettiği önemli adreslerden biridir.

Muğla ilinin Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalaman, Kavaklıdere, Menteşe, Köyceğiz ve Dalyan gibi muhteşem ilçeleri, her zaman dikkat çekmiş ve turizm alt yapısı bakımından sürekli gelişim içerisinde olmuştur. Oldukça fazla turistin ziyaret ettiği bu güzel bölgede, unutulmaz bir tatil planlaması yapabilmek için mutlaka bahsetmiş olduğumuz yerlere uğramalısınız. Bu bölgelerde tarihi güzellikler ön plana çıktığı gibi, aynı zamanda doğal güzellikleri de çok farklı bir boyutta görmek söz konusu olacaktır.