Trabzon'da Gezilecek Yerler


Karadeniz Bölgesi’nin incisi olarak bildiğimiz Trabzon şehri, hem coğrafi koşulları hem de iklimsel özellikleri ile gerçekten çok güzel bir şehirdir. Yemyeşil ormanların mevcut bulunduğu Karadeniz bölgesi, mavi ile yeşilin buluştuğu önemli bir nokta olarak karşımıza geliyor.

Her şeyden önce Trabzon’da gezilecek yerler, en iyi şekilde değerlendirilmeli ve bu bölgede tatil planı buna göre oluşturulmalıdır. Şimdi sizin için Trabzon’da bulunan gezilmesi gereken yerler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Çal Mağarası

Trabzon’un doğal güzellikleri içerisinde çok önemli bir yere sahip olan Çal mağarası, gerçekten son derece güzel ve etkileyici bir yerdir. Adeta cennetten kalma bir köşe gibi mağara turizmine ideal bir seçenek yaratan bu muhteşem yer, turizme açılmaya başlamış ve iyi bir tatil için gerçekten macera dolu bir gezinti için önemli bir fırsat ortaya koymuştur.

Sümela Manastırı

Filmlere konu olmuş ve bununla birlikte muhteşem bir tarihi eser olarak tüm dünyanın dikkatini çekmiş olan Sümela manastırı, oldukça yüksek seviyede inşa edilmiş estetik ve olağanüstü bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Trabzon’un Maçka ilçesi sınırlarında yer alan Altındere köyü içerisinde, özellikle yüksek ve sarp kayalıklar bu manastırın mekânı olmuştur. Meryem ana ismi ile halk arasında tanınan bu olağanüstü güzel yer, mutlaka gezip görmeniz gereken tarihi bir fırsat olarak karşınıza çıkmaktadır.

Trabzon Boztepe

Trabzon şehri gerçekten planlama olarak da çok ilginç bir yapıya sahip. Deniz kıyısında bulunan şehir, özellikle binalar arasındaki yeşilliklerle birlikte çok güzel bir görüntü ortaya koyuyor. Hem Trabzon’u görmek hem de keyifli ve nitelikli zamanlar geçirmek istiyorsanız, şehre yüksekten bakacağınız Trabzon Boztepe gerçekten gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Trabzon için adeta bir seyir keyfini ortaya koymuş olan bu muhteşem yerde, unutulmaz fotojenik bir görüntü bütünlüğü kendini göstermektedir. Bu güzel şehri kuşbakışı görmek ve fotoğraf kareleri ile tatilinizi tamamlamak isterseniz, mutlaka size tavsiye ettiğimiz Boztepe, gerçekten olağanüstü güzellikleri ile sizin için iyi bir fırsat olacaktır.

Trabzon Kalesi

Trabzon dediğimiz zaman öncelikli olarak bu güzel şehrin tarihi geçmişini de akılda tutmak gerekiyor. Trabzon’da mutlaka gezilmesi gereken yerler olarak tercih edilen eserlerden biri de Trabzon kalesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Genel olarak her şehrin bu konuda farklı yapıda kaleleri bulunurken, Trabzon’un bu tarihi eser yapısını gerçekten yerinde görmek çok önemli bir fırsat ortaya koymaktadır.

Denize yakın bir yerde hâkim bir noktada inşa edilmiş yapı, Fatih Sultan Mehmet Han'ın Trabzon'u fethetmesinden sonra yapılmıştır. Özellikle denizden gelebilecek saldırılara karşı şehri koruyacak yapı, bugün gerçekten o tarihi yaşatan ve güzellikleri gösteren sonuçlarla ayakta kalmıştır. Trabzon’u gezmek ve güzellikleri görmek istiyorsanız, çok özel yerler burada sizi beklemektedir.

Trabzon Bedesten Çarşısı

Ülkemizin pek çok yerinde tarihi çarşılar son derece önemli güzellikler olarak karşımıza gelmektedir. Trabzon Bedesten çarşısı ise yine geçmişi ve bugünü ile Trabzon’un önemli zenginliklerinden biridir. Trabzon tatilinde mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz. Hem alışveriş hem de gezi için bu iyi bir fikir olacaktır.

Trabzon Ayasofya Müzesi

Geçmiş dönemin tarihi eserleri Trabzon’da ışıltısı ile parlıyor. Özellikle Trabzon Ayasofya Müzesi ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biridir. Bu güzellikleri ve tarihi eserleri yerinde görmek için hemen harekete geçmeniz gerekir.

Uzungöl

Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın kartpostal resimlerinde yer alan Uzungöl, gerçekten olağanüstü bir güzelliğin adresi konumundadır. Bölgenin yerleşim görüntüleri çok estetik bir sonuç yaratırken, doğal güzellikleri burada en iyi şekliyle yakalamak söz konusu olmuştur. Güzellikleri yerinde keşfetmek için hiç geç kalmadan harekete geçmeniz gerekir.