Samsun'da Gezilecek Yerler


Karadeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Samsun, hem doğal hem de tarihi özellikler ile birlikte yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Son derece enteresan yapılar ve doğal güzellikler ile birlikte Samsun’da gezilecek yerler karşınıza çıkmaktadır.

Samsun Çarşamba Göğceli Camii

Çivisiz cami olarak bilinen Samsun Çarşamba Göğceli Camii, gerçekten muhteşem bir yapı tekniği ile inşa edilmiştir. Bugün çok fazla insanın ziyaret ettiği muhteşem eser, çivi kullanılmadan üretilmiş ve Samsun’un tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. Bundan 800 yıl önce Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev talimatı ile yapılmış olan caminin yaklaşık olarak 1205 yılında inşa edildiği tahmin edilmektedir.

Lâdik Gölü

Samsun’un doğal güzelliklerini sıralamayı düşündüğünüzde, Lâdik Gölü mutlaka ön planda yer alacaktır. Doğal güzellik ve özellikle farklı renklerin buluştuğu ortamda, kesinlikle ziyaret edilmesi ve gezilmesi gereken önemli seçeneklerden biri burada karşınıza çıkacaktır.

Lâdik ilçesine 10 kilometre mesafede bulunan göl, Samsun iline 80 kilometre mesafede bulunmaktadır. 7 kilometre uzunluğunda ve 2 kilometre genişliğinde olan bu göl, doğal canlılığı destekleyen bir güzelliği sembolize etmektedir.

Çakırlar Korusu

Yeşil ile mavinin kesiştiği noktalardan biri de Samsun şehridir. Bu şehirde bulunan doğal güzellikler dediğimiz zaman, Lâdik Gölü mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Olağanüstü güzel ağaçlar ve yemyeşil bitkilerle birlikte turizm cenneti olarak karşınıza çıkan bu mekân, çok fazla insanın ziyaretçi olarak geldiği ve gördüğü yerler arasında bulunmaktadır. Muhteşem güzellikleri keşfetmek için, bu doğal güzellikler Samsun’u ziyaret eden insanlar için inanılmaz fırsatlar sağlamaktadır.

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Altınkaya Barajı’nın inşa edilmesi ile birlikte muhteşem bir görüntü güzelliği ortaya çıkarmıştır. 324 metre yüksekliğe sahip olan ve 1500 metre uzunluğunda olan kanyon, 2012 yılında ulusal turizm bölgesi olarak belirlenmiş ve pek çok ziyaretçinin akınına uğramıştır. Olağanüstü doğal güzellikleri görme ve keşfetme noktasında, bu kanyon çok özel bir yer olarak turizm adresleri arasında kendine yer bulmuştur.

Bandırma Vapuru Ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi

Samsun dediğimiz zaman özellikle aklımıza gelen tarihi olaylardan biri, 1915 yılı ve Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıdır. Bu süreçte kullanılmış olan Bandırma Vapuru, özellikle Kurtuluş Savaşı sembolü olarak günümüze kadar gelmiştir. Milli mücadele ruhunu temsil eden ve yaşatan Bandırma Vapuru Ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, günümüzde pek çok ziyaretçinin gezmek ve görmek istediği adreslerden biridir.

Atakum Plajı

Karadeniz’in en güzel plajlarından biri Samsun’da bulunuyor. 14 kilometre uzunluğundaki Atakum Plajı Samsun’da denize girmek isteyen insanlar için çok doğru bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Son derece güzel ve dikkat çekici özelliğe sahip olan Halk Plajı, Samsun Bafra karayolu üzerinde bulunmaktadır.

Akdağ Kayak Merkezi

Samsun şehri aynı zamanda kış turizmi ile çok fazla insana ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede 6 adet kayak pistine sahip olan Akdağ Kayak Merkezi, çok fazla insanın ziyaret ettiği ve kış turizminin geliştiği bölgelerden biridir. Burada iyi bir tatil planlaması yapabilmek adına, bölgede bulunan tesisler insanlara büyük katkı sağlamaktadır.

Tekkeköy Mağaraları

Samsun Tekkeköy ilçe merkezine yalnızca 1 kilometre mesafede bulunan Tekkeköy Mağaraları, son derece hoş görüntüye sahip irili ufaklı mağaralardan oluşmaktadır. Samsun merkezinden 15 dakika aralıklarla Tekkeköy’e minibüsler kalkmaktadır. Kolay ulaşım fırsatları ile doğal güzelliği ön planda olan mağaraları ulaşmak çok kolaydır.