Roma'da Gezilecek Yerler


İtalya’nın başkenti olan Roma gerçekten muazzam bir tarihe ve geçmişe sahiptir. Bu güzel yerde tarihi eserler, doğal güzellikler ve Roma’da gezilecek yerler, her zaman insanların daha çok ilgisini çekmiştir.

Forum

Saymakla bitmeyecek güzel yerler içerisinde, Forum gerçekten dikkat çekici mimarisi ile ön plana çıkmaktadır. Palatine tepesi ve Capitoline tepesi arasında yer alan bu olağanüstü şehir, bugüne kadar ulaşmış kalıntıları ile gerçekten estetik ve sanatsal bir geçmişi günümüze kadar taşımıştır. Taş işçiliği ve mimari çalışmalarının estetik sonuçlarını görmek için, buradaki tarihi eserler gerçekten örnek gösterilecek bir güzelliği insanlara tarihi miras olarak bırakmıştır.

Collesium

Çoğu zaman filmlerde görmüş olduğumuz gladyatör dövüşleri, dev dövüş arenası ile daha dikkat çekici sonuçlar ortaya koymuştur. Geçmişten bugüne önemli bir mimari hakkında insanlara fikir veren bu muhteşem yapı, yer altındaki odacıklar ve yer üstünde çok katlı bir görüntü ile günümüze kadar gelmiştir.

Halen milyonlarca insanın sürekli olarak ziyaret ettiği Collesium, dünyanın geçmişten kalan en güzel eserlerinden biridir. Milattan önce 80 yılında tamamlanmış olan ve oldukça gösterişli yapıya sahip olan bu tarihi eser, geçmiş dönemin stadyumu olarak gerçekten çok görkemli ve devasa bir yapıyı gözler önüne getirmiştir.

Pantheon

Roma İmparatorluğu’nun mirasını bulmak için, illaki İtalya’nın başkenti Roma şehrine bakmak gerekir. Geçmiş dönemin gösterişli binaları içerisinde önemli bir yere sahip olan Pantheon, mimarisi ve işçiliği ile gerçekten 1900 yıllık önemli bir eser olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarihi anlamı oldukça üst düzeyde olan bu yapı, bugün halen ayakta kalmayı başarmış ve muhteşem mimarinin önemli bir yapı tekniğini günümüze kadar taşımıştır.

Trevi Çeşmesi

Sanatsal çalışmaların ve muhteşem heykellerin kendini gösterdiği muazzam bir sanatsal eser karşınızda. Bizim aşk çeşmesi olarak bildiğimiz Trevi Çeşmesi, gerçekten romanın son derece güzel tarihi eserlerinden biridir. Pek çok sinema filminde adeta Roma’yı temsil eden bu muazzam yapı, Romalıların sanata verdiği değeri ve önemi daha net bir şekilde ortaya koymuştur.

San Pietro Bazilikası

Vatikan dünya üzerindeki en küçük devletlerden biridir. Roma kentinin içinde bulunan kendi başına bir ülke olan Vatikan ve San Pietro Bazilikası, özellikle çok zengin mimarisi ve olağanüstü yapısı ile insanları her zaman etkilemiştir.

İçinde bulunan muhteşem binalar ve tarihi eserlerle birlikte, özellikle burada bulunan müze, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken mekânlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Her caddesi her sokağı tarih kokan Roma’da birbirinden güzel sanat eserleri, hem tarihe meydan okumuş hem de günümüze kadar gelmiştir.

İspanyol Merdivenleri

İspanyol Meydanı’nda bulunan ve tarihi binalar arasından yukarı doğru uzanan geniş İspanyol Merdivenleri, ortada büyük ve kenarlarda küçük yol ve güzergâh olarak estetik bir görüntü ortaya koymuştur. Son derece sanatsal yapılmış taş mimari ile burada estetik olarak yapısını korumuş olan merdivenler, gerçekten zamana karşı direnmiş ve günümüze kadar ulaşmış sanatsal bir tarihi eser örneğini gözler önüne getirmiştir. Muazzam bir tarih ve olağanüstü güzelliği bünyesinde bulunduran Roma şehrinde, birbirinden güzel tarihi eserler insanları kendine çekmeye devam etmektedir.