Rize'de Gezilecek Yerler


Karadeniz Bölgesi’nin muhteşem güzellikleri ile ön plana çıkmış olan Rize şehri, kusursuz bir tatil için insanların uğrak yeri haline gelmiştir. Birbirinden güzel ve olağanüstü olarak tarif edilen Rize’de gezilecek yerler, insanların buraya geliş sebebini ortaya koymaktadır.

Zil Kale

Rize dediğimiz zaman akla gelen tarihi eserler ve doğal güzellikler, gerçekten müthiş bir görüntü ortaya koymaktadır. Muazzam bir tarihe sahip olan Zil Kale, mutlaka gezmeniz ve görmeniz gereken yerlerden biridir.

Tarihi yapılar ve doğal güzelliklerin iç içe geçtiği Rize’de, bu muhteşem güzellikleri yerinde görmek önemlidir. Çamlıhemşin ilçesine 15 kilometre uzaklıkta fırtına deresinin batı yamaçlarında kurulmuş olan bu muhteşem kale, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir.

Tar Deresi Şelalesi

Rize’nin doğal güzellikleri dediğimiz zaman, oldukça yüksek ve gösterişli Tar Deresi Şelalesi ön plana çıkmaktadır. Bulut şelalesi olarak da bilinen bu muhteşem doğal güzellik, gerçekten keyifli bir tatil yapmak isteyen insanların önemli tercihlerinden biri olmuştur.

Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, ünü dünyaya ulaşmış muhteşem coğrafi bölgelerden biridir. Doğal güzellik dediğimiz zaman akla gelen bu olağanüstü yer, Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güneydoğusunda bulunmaktadır. 1350 metre yükseklikte bulunan bu muazzam yayla, hem mimarisi ile insanlara etkilemiş hem de doğal güzelliklerle birlikte her zaman ideal tatil adreslerinden biri olmuştur.

Anzer Yaylası

Görülmeye değer güzel yerlerinden biri olan Anzer Yaylası, yıllardan beri doğal güzellik tanımına uygun çok özel yerlerden biridir. Müthiş doğası ve olağanüstü güzellikleri ile Çiçekliköy ve Ballıköy sınırları arasında bulunan bu muazzam bölgede, Anzer balı üretilmektedir. Hem arılar için hem de insanlar için müthiş iklim koşullarını ve doğal güzellikleri burada keşfetmek söz konusu olmaktadır.

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Doğal güzellikler dediğimiz zaman Rize’de akla gelen en önemli yerlerden biri de Kaçkar Dağları Milli Parkı olacaktır. Muhteşem doğal güzellikler ve coğrafi oluşumlarla birlikte, dağlar, göller ve olağanüstü manzara görüntüleri burada karşınıza gelmektedir.

Rize Kalesi

Ülkemizin pek çok şehrinde şehrin adı ile anılmış bir kale bulunmaktadır. Rize ilinde yine oldukça önemli tarihi geçmişi olan görkemli bir kale insanları etkilemek durumundadır. İl merkezinde bulunan ve kolay ulaşım imkânı ile hemen gezip görebileceğiniz Rize Kalesi, tarihi yapılara düşkün olan insanlar için gerçekten estetik bir özelliği ve olağanüstü güzelliği sembolize etmektedir.

Kavrun Yaylası

Doğal güzelliklerin mekânı olarak karşımıza çıkan Rize’de, özellikle birbirinden güzel yaylalar var. Bu yaylalardan bir olan Kavrun Yaylası, Kaçkar Dağları’nın eteklerinde bulunmaktadır. 2240 metre yükseklikte yer alan bu muhteşem yayla, gerçekten doğal güzellikleri ile insanların mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Ciha Kalesi

Doğal güzellikleri ile birlikte tarihi özellikleri ile Rize şehri gerçekten önemli bir geçmişe sahiptir. Cenevizliler tarafından inşa edilen ve bu zamana kadar ayakta kalan Ciha Kalesi, pazar ilçesinde bulunmaktadır. Çevresi ağaçlarla çevrili muhteşem bir görüntü güzelliğe sahip olan bu tarihi yapı, Rize’de mutlaka görmeniz gereken tarihi fırsatlardan birini ortaya koymaktadır.