Paris'te Gezilecek Yerler


Âşıklar şehri olarak bilinen Fransa’nın başkenti Paris, turizm ve tatil altyapısı oldukça gelişmiş şehirlerin başında gelir. Avrupa’da adeta gözde bir mekân olarak bilinen bu şehir, aynı zamanda dünyadan en çok turistin ziyaret ettiği şehirlerden biridir.

Eğer bu güzel şehirde keyifli zamanlar geçirmek ve eğlenceli bir tatil yapmak istiyorsanız, Paris’te gezilecek yerler mutlaka size önemli kolaylıklar sağlayacaktır.

Eyfel Kulesi

Sadece Paris’in değil tüm Avrupa’nın sembolü olan Eyfel Kulesi, 130 yıl önce inşa edilmiş ve günümüze kadar dimdik ayakta kalmıştır. Esasen 20 yıl içerisinde tekrardan sökülmesi planlanan ve ona göre inşa edilen kule, günümüze kadar gelmiş ve sembol eserlerden biri olarak kendini göstermiştir. 300 metre yüksekliğe sahip olan kulenin, muhteşem bir Paris manzarası için iyi bir nokta oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Notre Dame Katedrali

NOTRE DAME'IN KAMBURU eseri ile tüm dünyanın tanıdığı Notre Dame Katedrali, 700 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde geçmişten bugüne son derece sanatsal çalışmalarla öne çıkan tarihi yapılardan biri, burada karşınıza gelmektedir.

Champ Elyees Cadde

Bir ucunda Zafer Takı bulunan Champ Elyees Cadde diğer ucunda Concorde Meydanı ile gerçekten müthiş bir konuma sahiptir. Fransa’yı ve Paris’i gezmeyi düşünen insanların bu güzel caddeyi mutlaka yerinde görmesi gerekir.

Louvre Müzesi

Piramit şeklindeki prizma cam yapı tüm dünyada sembol olarak görülmüş ve Louvre Müzesi gerçekten tarihi ve güzelliği ile insanları her zaman etkilemiştir. Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa Tablosu bile bu müzeyi görmek için yeterli bir sebeptir. Turizme ve turistlere iyi bir imkân sunan bu muhteşem müze, Fransa’nın ve Paris’in mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir.

Pantheon

Kilise olarak inşa edilen fakat Fransız ihtilali sonrasında ünlü kişilerin mezarı olarak kullanılan Pantheon, oldukça estetik ve sanatsal bir tarihi eser olarak karşımıza çıkmaktadır. Marie-Pierre Curie, Victor Hugo, Emile Zola, Jean Jacques Rousdeau ve Alexandre Dumas gibi insanların mezarı bulunan bu tarihi eser, ziyarete açık ve görülmesi gereken bir mekân olarak dikkat çekmektedir.

Versailles

Fransa ve Paris dediğimizde akla gelen en güzel yerlerden biri de Versailles olacaktır, bu konuda önemli bir dizi çekilmiş ve dünyaca ilgi görmüştür. Yine pek çok kasabanın yerleşim bütünlüğünden daha geniş bir alana sahip olan bu saray, güneş kral 14. Louis tarafından inşa edilmiştir. Bu saray esasen Paris’in kötü kokusundan kurtulmak için yapılmıştır. Aristokratları da buraya taşınmaya zorlayan kral, pek çok kişi memnun olmasa da bu uygulamaları ile tarihe geçmiştir.

Ressamlar Tepesi

Montrmatre de bulunan ve diğer adı ile âşıklar tepesi olarak da bilinen Ressamlar Tepesi, ressamların toplanma noktası gibidir. Paris’te yeraltı treni kullanarak kolayca ulaşabileceğiniz bu muhteşem bölge, ressamlar ve kurdukları şövaleler ile birlikte dikkat çekici bir sanat adresi olarak kendini göstermektedir.

Bu güzel bölgede bulunan ve mutlaka ziyaret edilmeyi hak eden yerlerden biri de Kutsal Kitap Kilisesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Beyaz renkli muhteşem bina ve üzerinde bulunan kuleli kubbeler, estetik ve sanatsal bir çalışmanın bugüne yansıyan tarihi sonucunu ortaya koymuştur.