Ordu'da Gezilecek Yerler


Anadolu’nun bütün coğrafyası çok özeldir ve burada bulunan şehirlerin tamamı tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Karadeniz Bölgesi’nde bulunan iller ise coğrafi konum avantajları ile doğal güzelliklerin merkezi olarak kabul edilmektedir.

Turizm yönünden oldukça ilgi çeken Ordu’da gezilecek yerler, geniş ve avantajlı bir tatil fırsatı ile çok sayıda kişiye bu konuda yol göstermek durumundadır.

Paşaoğlu Konağı Ve Etnografya Müzesi

Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından inşa edilmiş ve 1987 yılında açılmış olan Paşaoğlu Konağı Ve Etnografya Müzesi, Selimiye mahallesinde bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan bu müze, özellikle tarihe ilgi duyan insanlar için oldukça önemli bir adres ve gezilecek yer olarak kendini göstermektedir.

Ünye Kalesi Kaya Mezarı

Tarihi kaya mezarları Anadolu toprağında pek çok yerde karşımıza çıkmaktadır. Tarihe önem veren ve geçmişi araştıran insanlar için, kale köyündeki kaya mezarını kesinlikle tavsiye ederiz. Ünye Kalesi Kaya Mezarı olağanüstü güzelliği ile Helenistik dönemin kalıntılarını gözler önüne getirmiştir.

Akoluk Köprüsü

Tarihe değer veren ve doğal güzellikleri yerinde görmek isteyenler için, özellikle Akoluk Köprüsü önemli bir yapı olarak karşımıza çıkmıştır. Yaklaşık 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip olan köprü, 2012 yılında yenilenmiş ve bu şekilde insanların karşısına çıkmıştır.

Asarkaya Kent Ormanı

Karadeniz Bölgesi’nin güzellikleri dediğimiz zaman, ilk akla gelecek seçeneklerden biri uçsuz bucaksız ormanlardadır. Yeşil rengin her türlü tonunu bulabileceğiniz muhteşem bir orman, Fatsa ilçesine 4 kilometre mesafede bulunmaktadır. Muazzam doyumsuz güzel manzaraları keşfetmek için, Asarkaya Kent Ormanı son dönemin favori tatil tercihleri içerisinde önemli bir yere sahiptir.

Boztepe

Günümüz koşullarında ile teleferik ile ulaşım imkânı sağlanan Boztepe, yaklaşık şehir merkezine 6 kilometre mesafede bulunmaktadır. Özellikle yüksekten şehri seyretmek ve bununla birlikte ulaşım konusunda teleferik imkânını değerlendirmek, gerçekten turizm ve tatil adına çok önemli fırsatları gözler önüne getirmektedir.

Karaoluk Şelalesi

Doğal güzellikler ve doğal oluşumlar içerisinde, şelaleler insanların her zaman ilgisini çekmiştir. Adeta kusursuz bir tablodan ortaya çıkmış gibi karşınıza gelen Karaoluk Şelalesi, kesinlikle tavsiye edilecek güzelliklerden biridir. Karaoluk köyünde bulunan ve çilesi şelalesi olarak da bilinen bu muhteşem yer, turizm için tercih edilen önemli adreslerden biri olarak karşımıza çıkmıştır.

Küpkaya Kanyonu

Ulubey ilçesinde yer alan kardeşler köyünde bulunan Küpkaya Kanyonu, doğal yürüyüş için ve farklı spor etkinlikleri için çok ideal bir adres konumundadır. Özellikle de son dönemlerde kano sporları konusunda bölgede yapılan çalışmalar, oldukça önemli ve fırsat yaratan sonuçlar ortaya koymuştur.

Gaga Gölü

Muazzam güzelliklerle karşınıza çıkmış olan Karadeniz bölgesinde, Fatsa Aybastı karayolu üzerinde Gaga Gölü ile muhteşem bir görüntü ortaya koymuştur. Örencik Köyü yakınında bulunan muazzam göl 10 ile 15 metre derinliğe sahiptir. Ortasında küçük bir adacık bulunan bu muhteşem göl, göz kamaştırıcı şelalesi ve olağanüstü güzelliği ile dikkat çekmektedir.

Yeşilce Topçam Yaylaları

Mesudiye ilçesinde bulunan ve olağanüstü güzelliği ile karşımıza çıkan Yeşilce Topçam Yaylaları, bitki örtüsünün zenginliği ile dikkat çekmektedir. Çiçek çeşitleri ve orman zenginliği ile karşınıza çıkan muhteşem yayla, Karadeniz’e özgü güzelliği en iyi şekilde ortaya koymuş durumdadır.