Nevşehir'de Gezilecek Yerler


Doğal güzellikler bakımından tüm dünyanın gözünü çevirdiği Kapadokya bölgesi, gerçekten muhteşem bir tarihe ve geçmişe sahiptir. Nevşehir’de gezilecek yerler çok ayrıcalıklı olarak kusursuz bir tatil planlamasında insanlara önemli fırsatlar sağlamaktadır.

Buradaki muhteşem güzellikleri yerinde keşfetmek ve doğal güzellikleri görmek için hemen harekete geçmek gerekir. İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan bu muhteşem şehre, her yönden ulaşım imkânı mevcut bulunmaktadır.

Peri Bacaları Kapadokya

Kapadokya bölgesinde bulunan peri bacaları, gerçekten muazzam bir tarihi ve olağanüstü özelliklere sahiptir. Doğal olarak oldukça etkileyici yapılar ön plana çıkarken, insanların burada yapmış olduğu oyma çalışmaları gerçekten enteresan yaşam alanlarını gözler önüne getirmiştir.

Nevşehir’e 7 kilometre mesafede bulunan bu olağanüstü bölge yani Peri Bacaları Kapadokya, gerçekten muhteşem görüntüsü ile insanları etkilemiş ve dünyanın pek çok yerinden turist her zaman buraya akın etmiştir.

Göreme Açık Hava Müzesi

Nevşehir’in olağanüstü güzellikleri inanın saymakla bitmez. Muazzam bir coğrafya ve jeolojik yapı ile birlikte, buradaki tarihi eserler tüm dünyayı etkileyen sonuçlar ortaya koymuştur. Nevşehir’e 13 kilometre mesafede bulunan göreme Kasabası her yıl çok sayıda turist almaktadır. Burada karşınıza çıkmış olan göreme Açık Hava Müzesi, gerçekten doğal ve tarihi miraslar konusunda son derece güzel bir tercih olarak kendini göstermektedir.

Asmalı Konak

Nevşehir dediğiniz zaman hiç kuşku yok ki akla gelen önemli yerlerden ve seçeneklerden biri Asmalı Konak olacaktır. Milyonları ekran başına toplamayı başarmış olan bu muazzam dizi, hem karakterleri hem de konusu ile insanları etkilemiştir. Bu dizinin çekildiği olağanüstü konak ve bu bölge, çok sayıda ziyaretçi almaktadır.

Kapadokya Zelve Vadisi

Kapadokya’nın olağanüstü güzellikleri her zaman insanları etkilemiş bununla birlikte yerli ve yabancı pek çok turist buraya akın etmiştir. Son derece enteresan mimari çalışmaları ile Kapadokya Zelve Vadisi, aynı zamanda doğal ve tarihi güzelliklerin buluştuğu bir mekân olarak karşımıza çıkmıştır.

Çift sürme esnasında öküzlerin boynuna geçirilen zelve, bu bölgeye ad olarak verilmiştir. Doğal oluşumlar ve özellikle o dönemin insanlarının mimari çalışmaları, bu muhteşem güzellikleri günümüze kadar taşımış ve tarihi bir bütünlükle birlikte karşınıza getirmiştir.

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Nevşehir dediğimiz zaman mağaralar, oyma yaşam barınakları ve yeraltı şehirleri akla gelir. Hiç kuşku yok ki bu konuda dünyanın etkilendiği güzellikleri görme noktasında, Kaymaklı Yeraltı Şehri önemli bir örnektir.

Yeraltına inşa edilmiş ve çok fonksiyonel odalara sahip olan bu olağanüstü yapı, günümüzde gerçekten insanların rağbet gösterdiği yerlerden biridir. Kaymaklı bölgesinde bulunan ve farklı dönemlerde farklı uygarlıklar tarafından kullanılan bu muazzam yeraltı mekânı, herkesin görmesi gereken tarihi güzelliklerden biridir.

Özkonak Yeraltı Şehri

Kapadokya Bölgesi’nin çok enteresan yapılarla birlikte günümüze kadar ulaşan tarihi fırsatlarını en iyi şekilde görmek gerekir. Özellikle yeraltı şehirleri konusunda mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biri olan Özkonak Yeraltı Şehri, Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabası sınırları içerisinde yer almaktadır.

Yıl boyu ziyaretçilere açık olan bu muhteşem yerler, gerçekten doğal ve tarihi güzelliklerinin buluştuğu kritik noktayı özetlemiş ve görkemli bir şekilde insanların karşısına çıkarmıştır.

Kapadokya Balon Turu

Nevşehir Kapadokya tüm dünyanın ilgisini çeken olağanüstü güzelliklere sahip bir bölgedir. Bu bölgenin özellikle sabah gün doğumunu izlemek açısından, oldukça etkileyici balon turları popüler bir etkinlik haline gelmiştir. Ekonomik ve kaliteli bir tatil bütünlüğü ile birlikte, Nevşehir ilinde Kapadokya Balon Turu etkinliği gerçekten insanların dikkatle üzerinde durduğu ve vazgeçmediği bir tercih olarak kendini göstermektedir.

Hacıbektaş İlçesi

Alevilik-Bektaşilik öğretisinin merkezi olarak bilinen Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi, 1954 yılında il olan Nevşehir’e bağlanmış ve önemli bir zenginlik ve kültürü bu bölgeye kazandırmıştır. Hacı Bektaş-ı Veli Türk tarihinde çok önemli bir karakter olmuştur. Bu güzel bölgede gezilmesi ve görülmesi gereken çok fazla yer bulunmaktadır. Doğal güzelliklerin yanı sıra, özellikle ruhani yönden bölgeyi ziyaret eden çok sayıda insan bulunmaktadır.