Karadeniz'de Gezilecek Yerler


Ülkemizin her yeri çok güzel ve bütün bölgeleri çok özeldir. En başta da doğal güzelliklerin kaynağı olarak karşınıza çıkmış olan Karadeniz bölgesi, oldukça zengin bir tarihe ve doğal güzelliklere sahiptir. Karadeniz’de gezilecek yerler dediğimizde pek çok farklı alternatif seçenek karşınıza gelecektir.

Sümela Manastırı

Oldukça özel tarihi yerlerden biri olan Sümela Manastırı, inanılmaz bir yerde inşa edilmiş ve olağanüstü bir görüntü ortaya koymuştur. Muhteşem mimarinin yanı sıra, oldukça korunaklı bir görüntü oluşturan Sümela Manastırı, Maçka İlçesinde bulunan Altındere vadisi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Meryemana Deresinin batı yamaçlarında bulunan ve 1150 metre yüksekliğe konumlandırılmış olan manastır, Rum-Ortodoks Kilise kompleksi olarak inşa edilmiştir.

Gölcük Tabiat Parkı

Karadeniz’in gezilecek yerleri dediğimiz zaman, elbette Bolu ilinde muhteşem güzelliği ile Gölcük Tabiat Parkı karşımıza çıkmaktadır. Bitki renklerinin yeşil ve açık renk tonları dikkat çekerken, mavi ile yeşilin buluştuğu noktada muhteşem güzellikler kendini göstermektedir.

Ilıca Şelalesi

Doğal güzelliklerin en önemli ve kritik adresi olan Karadeniz bölgesi, hem ormanları hem de akarsuları ile gerçekten gösterişli bir sonuç ortaya koymaktadır. Göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip olan Ilıca Şelalesi, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Temiz ve berrak suyun yanı sıra muhteşem şelalenin bölgeye katmış olduğu zenginlik, hem olağanüstü güzelliği hem de muazzam bir doğal oluşumu gözler önüne getirmektedir.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı

Ülkemizin pek çok yerinde olağanüstü güzellikler ve doğal özellikler bilinmektedir. Birbirinden güzel şelaleleri ile koruma altına alınmış olan Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı, gerçekten kusursuz ve gösterişli yapısı ile dikkat çekmektedir. Sinop ilinin bu olağanüstü doğal güzellikleri, bölge halkına mutluluk olarak yansımıştır. Turizm altyapısı ile birlikte bu güzel bölgeyi gezmek isteyen insanlar için, Karadeniz’in en büyük zenginlikleri iyi bir fırsat sağlamaktadır.

Bandırma Vapuru Müzesi

Zengin bir tarihi geçmişe sahip olan Samsun şehri, milli mücadelenin başlangıcında önemli görevler üstlenmiştir. İstanbul’dan Samsun’a Atatürk’ü getiren Bandırma Vapuru, Türk kurtuluş Savaşı’nda önemli bir sembol olmuştur.

9. ordu müfettişi olarak yanında bulunan kurmaylar ile beraber İstanbul’dan Samsun’a gelen Atatürk, Bandırma Vapuru ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış ve büyük bir zafer burada atılan adımlarla kendini göstermiştir. Bugün samsun ilinde bulunan Bandırma Gemi-Müze Ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli adreslerden biridir.

Samsun Şahinkaya Kanyonu

Ülkemizdeki doğal güzellik ve oluşumlardan en önemlilerinden biri olan Şahinkaya Kanyonu, gerçekten nefes kesici ve muhteşem bir görüntüye sahiptir. Dik dağlar ve dağlar arasında muhteşem suyun olağanüstü görüntüsü, hem estetik hem de güzellik bakımından çok önemli sonuçlar ortaya koymuştur.

1500 metre uzunluğunda ve 324 metre yüksekliğinde olan bu muhteşem yerde, özellikle bölgenin ulusal turizm bölgesi olarak ilan edilmesi insanlar için gerçekten avantajlı bir sonuç ortaya koymuştur. Doğal ve tarihi güzellikleri ile bilinen Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Şahinkaya Kanyonunu görmeden geçmemek gerekir.