Karadeniz Balayı Turları


Karadeniz Balayı Turları


Ülkemizin eşsiz bölgelerinden biri olan Karadeniz balayı için de son derece etkileyici bir atmosfer sunuyor. Özellikle doğayı ve sükuneti seven çiftler için bölgenin eşsiz bir güzellik barındırdığını söyleyebiliriz. Sayfamızda yer alan Karadeniz balayı turları ve paketlerini inceleyerek seçeneklerimiz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Yazımızda ise sizlere eşsiz bir Karadeniz balayı turu için tercih edebileceğiniz güzergahlar hakkında bilgi vereceğiz.

En İyi Karadeniz Balayı Tur Güzergahları

Hiç kuşkusuz doğal güzelliğiyle en öne çıkan bölgelerimizden biri Karadeniz’dir. Yeşil bir örtünün uçcuz bucaksız mavilikle buluştuğu Karadeniz, doğal bir sakinlik için son derece idealdir. Ormanları, şelaleleri ve ırmaklarıyla Karadeniz’in güzel bir balayı için tercih edebileceğiniz pek çok noktası vardır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Abant

Batı Karadeniz’de yer alan Abant, en başta meşhur Abant Gölü ile akıllara gelmektedir. Ancak bölgenin eşsiz bir de tabiat parkına sahip olduğunu ekleyelim. Özellikle sakin ve huzur verici bir balayı arıyorsanız Abant’ı tercih etmek oldukça iyi bir seçim olabilir. Eğer fazla gezinmeyeceğiniz bir balayı planlıyorsanız Abant’ın kış mevsiminde de ziyarete uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak güzel bir doğa yürüyüşü istiyorsanız bahar ya da yaz aylarınızı tercih etmeniz daha isabetli olur. Bölgede yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları ise şunlardır:

Abant Gölü çevresindeki doğa yürüyüşlerinin oldukça meşhur olduğunu tekrar hatırlatalım.

• Buna ek olarak bisiklet turları da bölgenin sevilen aktiviteleri arasında yer alıyor.

• Eğer macera arayan çiftlerdenseniz Abant’ın sunduğu seçeneklerden bir diğeri de jeep safari turları.

• Son olarak bölgenin ülkemizin yamaç paraşütü yapabileceğiniz nadir noktalarından biri olduğunu da vurgulayalım.

2. Ayder Yaylası

Batı Karadeniz’den sonra şimdi yolculuğumuzu Doğu Karadeniz’e doğru çevirebiliriz. Doğu Karadeniz benzersiz yaylalarıyla ziyaretçilere unutulmaz bir tatil sunar. Bu anlamda Ayder Yaylası da eşsiz bir balayı deneyimi için son derece müthiş bir manzaraya sahiptir. Ayder Yaylası’nın da yılın her dönemi ziyaret etmeye uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bölgenin kış zamanları çok soğuk olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Balayı otelleri bakımından zengin olan bölgede konaklama açısından bir sorunla karşılaşmanız oldukça güçtür. Yapabileceğiniz bazı aktiviteleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

• Karadeniz söz konusu olduğunda ilk seçenek her zaman doğa yürüyüşleridir. Ayder Yaylası da bu anlamda balayı çiftlerine eşsiz bir deneyim vadeder.

• Bölgenin şifalı suları ve Ayder Şelalesi ile ünlü olduğunu da hatırlatalım. Otelinizden çıktığınızda ziyaret edebileceğiniz noktaların başında bu noktalar geliyor.

• Son olarak konaklama için otel yerine ahşap köy evlerini de tercih edebileceğinizi vurgulamak isteriz. Ayder Yaylası bu anlamda son derece otantik köy evleri barındırıyor.

3. Uzungöl

Elbette bir Karadeniz tur rehberinde Uzungöl’ün kendisine yer bulamaması haksızlık olurdu. Karadeniz’in en gözde mekanlarından olan Uzungöl eşsiz bir balayı manzarasını ayaklarınızın altına serebilir. Nitekim bölgenin balayı otelleri açısından da zengin olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca benzer bir biçimde lüks ve orta sınıf farklı maliyetlerde konaklama imkanları bulunuyor. Bunun yanı sıra tıpkı Ayder Yaylası’nda olduğu gibi Uzungöl’de de otantik köy evlerinde kalmayı tercih edebilirsiniz. Bölgenin kış aylarında da eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirtmek gerekir. Ancak yine de soğuğa karşı hazırlıklı olmalısınız. Nitekim bölge daha çok ziyaretçiyi yaz aylarında çekmektedir. Uzungöl’de yapabileceğiniz bazı aktiviteler ise şunlardır:

• Tıpkı Abant gibi Uzungöl de ülkemizde yamaç paraşütü yapabileceğiniz ender noktalardan biridir.

• Eğer maceracı bir çiftseniz yamaç paraşütünün yanı sıra Atv turlarına da bir bakmak isteyebilirsiniz.

• Elbette doğa yürüyüşleri için uygun olan Uzungöl’ün ayrıca fotoğrafçılık açısından pek çok manzara barındırdığını ekleyelim.

• Son olarak bölgenin son dönemde dikkat çeken aktivitelerinden birinin de helikopter turları olduğunu hatırlatalım. Tüm Uzungöl bölgesini kuş bakışı görmenizi sağlayan bir helikopter turuyla da unutulmaz bir balayı yaşayabilirsiniz.