Karabük'te Gezilecek Yerler


Türkiye’nin ilk demir çelik fabrikasının bulunduğu Karabük şehri, Karadeniz Bölgesi’nin şirin ve oldukça güzel illerinden biridir. Muhteşem bir görüntüye sahip olan coğrafi yapının yanı sıra, geçmiş kültürü yansıtan tarihi eserler bu güzel şehirde karşınıza çıkmaktadır. Özellikle Karabük’te gezilecek yerler mutlaka üzerinde durulması gereken avantajlar yaratmaktadır.

Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi

Demir çelik üretiminin önemli ve kritik noktası olan Karabük, bu bölgede yer alan Demir Çelik Sanayi Müzesi ile oldukça avantajlı bir fırsat yaratmıştır. sektörel gelişimi görmek ve değerlendirmek açısından, buradaki müzenin insanlara ilham ve fikir verdiğini belirtmek gerekir.

Karabük Katır Yolu

Karabük gibi güzel bir şehrin tarihi eserleri yine oldukça özel ve dikkat çekicidir. Safranbolu ilçesinde bulunan muazzam bir köprü ve bu köprü ile birlikte karşınıza çıkan katır yolu, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi

Gezmeyi ve keşfetmeyi düşündüğünüz bütün şehirlerde, özellikle müzeler geçmiş kültürü ve tarihi yansıtır. Karabük’te bulunan Safranbolu kent tarihi müzesi, hem bölgenin tarihini görmek hem de olağanüstü eserleri görmek için çok iyi bir fırsattır.

Mümtazlar Gezi Evi

Safranbolu evi, ününü tüm dünyaya ulaştırmış muazzam yapıları sembolize etmektedir. Hem sanatsal tasarımlar hem de görkemli yapı tekniği ile inşa edilmiş evler, geleneksel mimarinin önemli sonuçlarını yansıtmıştır.

1888 yılında Müderris Ziya Efendi tarafından inşa edilen ev, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ve özelliklerini ortaya koymuştur. Aynı zamanda müftülük yapan Ziya Efendi'nin inşa ettirdiği 3 katlı ev, haremlik-selamlık bölümleri ile oldukça görkemli ve gösterişli bir yapı ortaya koymuştur.

Köprülü Mehmet Paşa Camii

Karabük ilinin, hem bulunduğu bölge özeldir hem de muazzam bir geçmiş kültürü ve tarihi vardır. Özellikle geçmiş dönemin eserleri içerisinde Osmanlı döneminde inşa edilmiş olan Köprülü Mehmet Paşa Camii, 1662 yılında sadrazam Köprülü Mehmet Paşa'nın emri ile inşa edilmiştir.

17 yüzyıl mimarisinin görkemli sonuçlarını bu cami ile görmek söz konusu olmaktadır. Aradan geçen 100 yıllara meydan okumuş bu muazzam yapının, görkemli ve sanatsal bir sonucu söz konusu olmuştur.

Safranbolu Hıdırlık Tepesi

Muazzam bir tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde bulunduran Karabük şehri, insanların ilgisini çeken olağanüstü güzelliklere sahiptir. Bir yanında Safranbolu evleri diğer yanında doğal güzellikler bulunan Hıdırlık Tepesi, gerçekten gösterişli ve dikkat çekici bir yer olarak karşımıza gelmektedir. Tarihi sokakları ve tarihi evleri ile geçmişten bugüne kültürel yapısını korumuş olan Safranbolu ilçesinde, bu muhteşem yapılar insanların her zaman ilgisini çekmiştir.

Bulak Mağarası

Karabük ilinde bulunan doğal oluşumlar, gerçekten dikkat çekmiş ve son derece hoş bir görüntü, çoğu zaman birbirinden güzel mağaralarla kendini göstermiştir. Safranbolu ilçesinde bulunan Bulak Mağarası ise gerçekten ülkemizdeki en önemli turizm adreslerinden biridir. Oluşumu tarihi yaklaşık olarak 65 ila 200 milyon yıl öncesine uzanan bu muazzam mekân, etkileyici ve rengârenk görüntülerle muhteşem bir yer olarak dikkat çekmektedir.