Huser Yaylası Nerededir Ve Nasıl Gidilir?


Huser Yaylası Hakkında


Karadeniz bölgesinde Doğu Karadeniz bölümünde yer alan Rize ili, yemyeşil yaylaları ve geniş ormanları ile yeşilin her tonuna sahip bir ilimizdir. Özellikle bahar ve yaz ayları turistlerin ilgisini çeken bu yemyeşil ilimiz, sahip olduğu geniş yayları ve eşsiz manzaraları ile ziyaretçilerine harika bir deneyim yaşatmaktadır.

Adından sıkça söz ettiren ve oldukça ünlü olan yaylardan biri de Huser yaylasıdır. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Huser yaylası, Rize’nin en meşhur yaylalarından birisidir. Kaçkar dağlarının eşsiz manzarasını izleme keyfi sunan Huser yaylası, sahip olduğu manzara ile onlarca yerli yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Tertemiz havası ile birlikte yeşilin her tonuna sahip olan Huser yaylası, doğa severlere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

Huser Yaylasına Nasıl Gidilir?

Çamlıhemşin’de bulunan Huser yaylası, aynı bölgede bulunan Ayder yaylasına yürüme mesafesindedir. Farklı şekillerde ulaşımın sağlandığı Huser yaylası, dağ yolu şeklinde bir araç yoluna, yürüyüş tutkunları içinse patika yaya yoluna sahiptir.

Araçlar ile dağ yolu üzerinden ilk olarak Ayder yaylasına ulaşılmaktadır. Buradan yürüme ile 2 saatlik bir mesafede olan Huser yaylasına, araç ile 30 dakikalık bir sürede ulaşılmaktadır. Dileyen ziyaretçilerin tercih ettiği patika yaya yolu, doğa ile iç içe şekilde yürüyüş severlere güzel bir deneyim sunmaktadır. Ayrıca hava yolu ile gelen ziyaretçiler için, Trabzon Havalimanından kalkan Çamlıhemşin otobüsleri bulunmakta, sonrasında Çamlıhemşin’den otobüslerle ulaşım Ayder’e sağlanmaktadır.

Huser Yaylası Özellikleri

Rize’nin en gözde yaylalarından biri olan Huser yaylası, eşsiz doğa manzarası ve tertemiz havası ile ziyaretçilerini adeta büyülemektedir. Rize’nin en yüksek rakımlı yaylası olan Huser, 2400 metre rakıma sahiptir. Yüksekliği ile bulunduğu konumdan diğer tüm yaylaların da manzarasına sahip olan Huser, bu noktada oldukça eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Kesintisiz bir manzaraya sahip olan Huser yaylası, yeşilin her tonunu gözler önüne sermektedir.

Huser yaylasının en önemli özelliklerinden birisi de ansızın oluşan bulut denizidir. Ziyaretçilerin birçoğu ayakları yerden kesen bulut denizini yakalamak ve eşsiz manzaranın tadını çıkarmak için Huser yaylasını ziyaret etmektedir. Genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yağışlı günlerde ortaya çıkan bulut denizi, eşi benzeri olmayan bir görüntü ile gören herkesi etkilemektedir. Son dönemde oldukça popüler olan ve adıyla özleşen Huser yaylasının bulut denizi, sosyal medyada oldukça sık şekilde paylaşılmaktadır. Doğa severlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çeken bulut denizi, gün batımı ve gün doğumunda tüm ziyaretçilerine hayran olunacak manzaralar sunmaktadır.

Huser yaylasında konaklama anlamında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra kamp yapmak isteyen ziyaretçilerine daima açık olan Huser yaylası, eşsiz manzara eşliğinde eşi benzeri olmayan bir kamp deneyimi sunmaktadır. Yaylada ayrıca 50’ye yakın hane ve farklı kafeterya alternatifleri bulunmaktadır. Ziyaretçilerine çay kahve içme imkânı da sunan Huser yaylası, her anlamda oldukça keyifli vakit geçirilecek bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bulutları üzerinde olağanüstü bir deneyim sunan Huser yaylası, tam anlamıyla huzurun sağlandığı eşsiz bir yerdir. Dokunulmamış doğal güzellikleri gözler önüne seren Huser, her bir manzarası ile adeta bir tablo gibidir. Tüm bu eşsiz güzelliklerin yanında gelen tulum sesi, Karadeniz’in ruhunu damarlarınızda hissetmenizi sağlamaktadır. Bölgede oldukça ünlü olan tulum, ziyaretçilere harika bir müzik ziyafeti yaşatmakta, adeta manzara ile bütünleşmektedir.

Her anlamda kendine aşık eden Huser yaylası, sahip olduğu doğal güzellikler ve tertemiz havası ile ziyaretçilerine eşsiz dakikalar yaşatmaktadır. Doğanın mükemmelliğine şahitlik edeceğiniz ve aklınızdan çıkmayacak manzaraları seyredebileceğiniz Huser yaylası, yılın her mevsiminde ziyaretçilerini ağırlamaktadır.