Giresun'da Gezilecek Yerler


Güzel bir tatil hayali kuran insanlar, özellikle her şeyden önce kendi ülkemizin güzelliklerini yerinde keşfetmelidir. Her bölgemizin ayrı güzelliği ön plana çıkarken, özellikle Karadeniz bölgesini burada ayırmak ve buradaki doğal güzellikleri başka bir gözle değerlendirmek gerekir.

Giresun’da gezilecek yerler burada muazzam bir görüntü ve olağanüstü tarihi gözler önüne sermektedir. Bu güzellikleri yerinde görmek için ekonomik bir tatil fırsatı sizi bekliyor.

Kuzu Alan Şelalesi

Doğal güzellikleri ile ön plana çıkmış olan Giresun, kuzu alan şelalesi ile gerçekten göz kamaştırıcı bir güzelliği ayaklarınızın altına seriyor. Muhteşem bir şelale ve olağanüstü doğal güzellikleri görmek için, Kulakkaya yaylasına çıkarken yol üzerinde olan bu olağanüstü şelale insanların uğrak yeri haline gelmiştir. Yaklaşık olarak 500 metre ileride bulunan mavi göl ise bu bölgenin görüntü ve güzellik zenginliğini daha ileri seviyeye taşımıştır.

Kulakkaya Yaylası

Karadeniz Bölgesi’nin doğal güzellikleri dillere destan bir sonuç ortaya koymuştur. Özellikle de doğal ve vahşi yaşam bölgesi olarak bilinen Kulakkaya Yaylası, mutlaka görmenizi tavsiye edeceğimiz güzel yerlerden biridir. Giresun ilinin bu muazzam bölgesi, 1500 metre rakım ve tertemiz havası ile dikkat çekmektedir. Yöresel lezzetleri bulup değerlendirebileceğiniz temiz havalı mekânlar, iyi bir tatil için gerçekten göz kamaştırıcı bir sonuç ortaya koymaktadır.

Giresun Kalesi

Ülkemizde şehir merkezlerinde bulunan kaleler, geçmiş tarihi ve güzellikleri sembolize eder. Özellikle Giresun Kalesi burada dikkat çeken güzelliğin adresidir. Bu güzel şehri yukarıdan ve net bir şekilde görmek istiyorsanız, buradaki kale size ev sahipliği yapacaktır. Son derece eşsiz bir tarihi bünyesinde barındıran muazzam eser, kesinlikle turizm ve tatil için önemli adreslerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sis Dağı

Karadeniz dağları muhteşem bitki örtüsü ve olağanüstü coğrafi yapısı ile dikkat çekiyor. Özellikle Sis Dağı her zaman siz eksik olmayan muhteşem bir görüntü güzelliğini ortaya koymaktadır. Karadeniz ormanları ile kaplı bu muhteşem coğrafi oluşum, 2182 metre yüksekliği ile sahile 40 kilometre mesafede bulunmaktadır. Yaklaşık bir buçuk iki saat yolculukla Giresun’dan bu bölgeye ulaşmak söz konusu olacaktır.

Giresun Adası

Karadeniz’de bulunan küçük adalardan biri olan Giresun Adası, özellikle son dönemde turistik tarihi bir mekân olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellik ve kilise kalıntıları ile insanların ilgisini çeken bu ada alternatif tatil seçenekleri içerisinde önemli bir yer tutmaktadır.

Millet Bahçesi

Giresun çok güzel ve mutlaka gidilmesi gereken şehirlerden biri. Burada çok özenle oluşturulmuş Millet Bahçesi, her bakımdan dikkatleri üzerine çeken bir adres olarak karşınıza çıkmaktadır. Hükümet konağı önünde bulunan bu park, doğal ve tarihi güzelliklerin buluştuğu bir adres gibidir. Kemerli kapı üzerinde bulunan üç kitabe ile burada geçmişe yönelik tarihi süreçleri öğrenmek söz konusu olmaktadır.

Giresun Müzesi

Bir şehrin gezilecek yerleri arasında mutlaka müzeler önemli bir yere sahiptir. Önemli bir tarihi bünyesinde saklayan Giresun Müzesi, mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olarak karşımıza gelmektedir. Zengin bir tarihe sahip olan bu müze, insanların karşısına çıkarmış olduğu eserler ile birlikte görülmeye değer bir yer olarak ön plana gelmiştir.

Uluburun Plajı

Karadeniz’in güzel plajlarından biri olan Uluburun Plajı yaz tatili konusunda Karadeniz’i alternatif bir tercih haline getirmiştir. Böylesine güzel bir ortamda deniz, kum ve güneş, insanların tam da keyifli geçirmek istediği tatil için müthiş bir fırsatı ortaya koymaktadır.