Doğu Karadeniz Yayla Turları


Doğu Karadeniz Yayla Turları

Doğu Karadeniz yayla turları, bulunan alan içerisinde turizme büyük katkı sağlamaktadır. Doğu Karadeniz şehirlerinin adeta canlanmasını sağlarken ülkenin de tanınmasında katkısı büyüktür. Öyle ki sadece yurt içi geziler değil yurt dışından da ciddi bir geliş gidiş söz konusudur. Kişiler incelendiğinde her ülkeden meraklısının olduğunu görmek mümkündür.

Karadeniz Turu Nasıl Yapılmalıdır?

Karadeniz turu Batı Karadeniz’den başlayarak Doğu Karadeniz’e kadar uzanan çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Her bölümünde ayrı bir güzellikle karşılaşabileceğiniz bir uzun vadeli tatili sizlere sunar. Zonguldak’tan başlayabileceğiniz yolculuğa ülkenin en kuzeyi Sinop’ta es verebilir, farklı şelaleleri gezebilirsiniz. Daha doğuya gittiğiniz de ise mutlaka yaylara çıkmalı yeşilin güzelliğini tatmalısınız.

Doğu Karadeniz Turu Mutlaka Planlarınız Arasında Bulunsun!

Doğu Karadeniz yayla turları mutlaka yapılması gereken tatil planlamaları arasındadır. Türkiye’nin cennet bölgelerini yansıtan bu alan içerisinde yapabileceğiniz sınırsız etkinlik bulunmaktadır. Macera seven insanlarla birlikte şehrin kalabalığından kurtulmak isteyen kişilerin birleştiği ortak bir nokta kesinlikle bu yaylalar olacaktır!

Doğu Karadeniz Yaylaları Nelerdir? Doğu Karadeniz Yayla Turları Nelerde Yapılabilir?

Doğu Karadeniz yayları arasında bilinen en büyük alan kesinlikle Ayder Yaylası olmaktadır. Gerek ülke içi gerekse yurt dışında turizm açısından oldukça iyi reklamları yapılmaktadır. Yıl içerisinde de binlerce kişi turist olarak bu alanlara uğramaktadır. Uygun iklimsel zamanlar yakalandığı takdirde unutulmaz tatil anlarını yaşamak da mümkündür. Peki Doğu Karadeniz yaylaları nelerdir?

Doğu Karadeniz yayla turları arasında sayılabilecek sayısız alan bulunabilir. Bilinenleri arasında:

Ayder Yaylası


• Gito Yaylası


• Sal Yaylası


• Pokut Yaylası


• Samistal Yaylası


• Beyazsu Yaylası


• Gorgit Yaylası


• Haldizen Yaylası bulunmaktadır.


Doğu Karadeniz sadece yayları ile değil vadi ve şelaleleri ile de bilinmektedir. Gezi esnasında mutlaka bu doğal güzelliklere de yer verilmelidir.

Karadeniz Yayla Turu Ücretleri Nelerdir?

Karadeniz içerisinde yayla turlarına katılmak iki farklı şekilde sağlanabilir. Turu bireysel olarak gerçekleştirme planınız varsa eğer güzergahları doğru seçmek yeterli olacaktır. Özel araç tahsil edildiğinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte rotasyon bilgisi alarak gezmek mümkündür. Turları gezi firmaları ile sağlayacaksanız eğer bunun için seçenek çoktur. Fiyat bilgisi için trippters.com üzerinde bulunan karadeniz turları kategorisini inceleyebilirsiniz!

Karadeniz Yayla Rotası Nasıl Oluşturulabilir?

Karadeniz gezisi içerisinde Doğu Karadeniz yayla turları oluşturmak mı istiyorsunuz? Rotanızı oluştururken temel belirleyici noktanız tatilin gerçekleşeceği mevsime bağlıdır. Daha önce hiç görmediğiniz kadar yağmur yağışına burada tanık olabilirsiniz. Özellikle sonbahar ayından uzak mevsimlerde gezilerinizi yapabilirsiniz. Mevsimi doğru seçtiğiniz takdir de büyük bir sorunla karşılaşmazsınız.

Dikkat edilecek diğer bir nokta ise nerede, hangi şehirde bulunduğunuzdur. Batı bölgelerden gelirken elbette Batı Karadeniz’den başlayarak rota belirlemelisiniz. Doğu, İç Anadolu ya da Güneydoğu Anadolu şehirlerinde ise Doğu Karadeniz’den başlayarak batıya ilerlemek daha doğru olacaktır.

Karadeniz Yaylaları| Karadeniz Trekking Turları Doğa Severlere Özel!

Doğu Karadeniz yayla turları elbette uzun yürüyüşlerle, doğayı izleyerek anlamlı olacaktır. Karadeniz Trekking turları ile birçok kişiye ev sahipliği yapar. Çok geniş bir doğal güzelliğe sahip olması durumda etkili olmaktadır. Uzun ve yorucu yürüyüşler için öncesinde gerekli olan ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Alanlarda genellikle firmalar tarafından yürüyüş ekipmanları da kiralanabilmektedir.

Yayla Konaklamalı Karadeniz Turu Kaç Gün Sürer?

Yaylalar arasından seçeceğiniz birisi için günü birlik gezi düzenleyebilirsiniz. Uzun süreli bir tatil planınız mevcutsa alanda bulunan konaklama yöntemleri değerlendirilebilir. Yayla konaklamalı Karadeniz turu için süre açısından bir kısıtlama yoktur. Dilediğiniz gün boyunca rezervasyon yaptırmanızın takibinde kalış imkânını elde edebilirsiniz.