Çanakkale'de Gezilecek Yerler


Kuzeybatı Anadolu’da yer alan Çanakkale, hem maddi güzellikleri hem de manevi geçmişi ile ülkemiz için çok kritik adreslerden biridir. Özellikle burada tatil fırsatları insanların yoğun ilgisini çekmektedir. Çanakkale Savaşı’nın yıl döneminde ülkemizin pek çok yerinden insanlar bu güzel şehri ziyaret ediyor. Yine yılın değişik zamanlarında bu güzel şehirde görmeniz ve keşfetmeniz gereken çok önemli adresler bulunmaktadır. Çanakkale’de gezilecek yerler sizi bekliyor.

Aynalı Çarşı

Geçmiş dönemin türkülere konu olmuş olan muhteşem çarşısı, günümüzde işlek ve insanların ziyaret etmesi gereken önemli adreslerden biridir. Pek çok insan bu güzel yere alışveriş için gelirken, Aynalı Çarşı gerçekten tarihi bir mekân olarak bugün gösterişli yapısıyla dikkat çekmektedir.

Şehitler Anıtı

Çanakkale savaşı gerçekten dünyanın en büyük savaşlardan biri olmuştur. Türk toplumu için bir destan niteliğindeki kahramanlık geçmişi, bu bölgede kanla yazılmış bir tarihi temsil etmektedir. Özellikle bu tarihi kaliteli ve nitelikli bir anıt ile ölümsüz hale getirmek mümkün olmuştur. Dört ayaklı yapısı ile muhteşem bir görüntüye sahip olan şehitler anıtı 1952 yılında yapılmaya başlanmış ve 1960 yılında tamamlanmıştır.

Truva Heykeli

Truva antik kenti Çanakkale’nin çok özel tarihi bölgelerinden biridir. Çanakkale merkezine 25 kilometre mesafede olan antik kent, tarihi kalıntıların yanı sıra özellik ve simgesel bir heykel ile desteklenmiş durumdadır. Unesco dünya kültür mirası içerisinde yer alan bu muhteşem Truva heykeli, turizm ve tatil planlamasında gerçekten çıkan yerlerden biridir.

Kestanbol Kaplıcası

Doğal ve tarihi mekânlara sahip olan Çanakkale, özellikle kaplıcaları ile yine alternatif bir fırsat yaratmaktadır. Sağlık turizminin hız kazandığı günümüzde, Kestanbol Kaplıcası 67 dereceye kadar ulaşan şifalı suyu ile önemli ve kritik noktalardan biri olarak karşımıza gelmektedir.

Gelibolu Yarımadası

Eşsiz güzellikleri ile insanları her zaman etkilemiş olan Gelibolu Yarımadası, ülkemizin kuzey Anadolu Bölgesi’nde çok özel coğrafi bir oluşum olarak karşımıza gelmektedir. Muazzam bir yarımada Ege denizinin muhteşem güzellikleri ile bütünleşmiş ve insanlar için kaliteli bir yaşam alanı oluşturmuştur.

Kabatepe Kumsalı

Ege Denizi’ne kıyısı olan Çanakkale ili, özellikle turizm ve tatil fırsatları konusunda muazzam bir imkâna ve fırsatlara sahiptir. Eşsiz doğal güzelliği ile insanları her zaman etkilemiş olan Kabatepe Kumsalı, Eceabat ilçesine bağlı muhteşem bir doğal güzellik olarak karşınıza çıkmaktadır.

Cennetten kalma bir görüntü ve yemyeşil orman ile mavi denizin bir araya gelmesi, ortaya muhteşem görüntüler çıkarmıştır. Özelliklede tertemiz havası ile insanlar için iyi bir tatil mekânı bu bölgede karşınıza gelmektedir.

Bozcaada

Çanakkale şehir merkezine 76 kilometre mesafede bulunan Bozcaada, gerçekten çok eşsiz ve olağanüstü güzelliklerin mekânıdır. Turizm ve tatil altyapısı gelişmiş olan bölge, oldukça fazla ziyaretçi almaktadır. Olağanüstü güzel bir bölgeyi keşfetmek ve müthiş tatil fırsatlarını değerlendirmek adına, burayı mutlaka ziyaret etmek gerekir.

Gökçeada

Ülkemizin en sakin bölgelerinden biri olan Gökçeada, gerçekten eşsiz doğal güzellikleri ve muhteşem manzarası ile her zaman revaçta olmuştur. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkmış olan ülkemizde, kesinlikle bu olağanüstü mekânları tatil için bir fırsat olarak görmek gerekir.

Kara Biga Sahilleri

Muhteşem plaj ve sahiller, gerçekten turizm ve tatil adına önemli adresler olarak karşınıza gelmektedir. Özellikle de Kara Biga sahilleri deniz turizminin canlanmasına büyük destek vermektedir. Marmara denizi kıyısında yer alan bu muhteşem güzel mekân, Çanakkale iline 120 km mesafede bulunmaktadır.

Çimenlik Kalesi

Tarihi eserler içerisinde önemli bir yere sahip olan çimenlik kalesi Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Çanakkale Boğazı’nın geçiş güzergâhında kontrol amaçlı olarak yapılan kale, savunma özelliği oldukça yüksek bir yapı olarak dikkat çekmektedir. 11 metrelik surlara sahip olan bu muhteşem kale, oldukça korunaklı yapısı ve muazzam görüntüsü ile dikkat çekmektedir.