Bursa'da Gezilecek Yerler


Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Yeşil Bursa, olağanüstü güzelliklerin kesiştiği kritik bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Osmanlı Devleti’nin başkenti olarak belli bir döneme damga vurmuş olan bu güzel şehirde, tatil için oldukça fazla gezilecek yerler bulunmaktadır. Bursa’da gezilecek yerler size iyi bir tatil fırsatı sunuyor.

Osman Gazi Ve Orhan Gazi Türbeleri

Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi ve onun oğlu Orhan Gazi'nin, Türk toplumu için çok büyük bir değer olduğunu unutmamak gerekir. Bursa’da bulunan Osman gazi ve Orhan gazi türbeleri, özellikle bu bölgeyi ziyaret eden insanlar için önemli bir uğrak yeri olarak kendini göstermiştir. Doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkmış olan şehirde muhteşem görüntüler dikkat çekmektedir.

Ulu Cami

Bursa’nın muhteşem güzellikleri her zaman insanları etkilemiştir. Özellikle de Ulu Cami görülmesi gereken önemli eserlerden birini ortaya koymuştur. Muhteşem mimarisi ile bugün ayakta kalmış muazzam tarihi eser, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken önemli bir adres konumunda karşınıza çıkmaktadır. 1. Beyazıt tarafından yaptırılan bu muazzam eser, 1855 yılında depremden etkilenmiş ve yenileme çalışmaları ile bugünkü halini almıştır.

Uludağ

Bursa dediğimiz zaman akla gelen simgelerden biri de hiç kuşku yok ki Uludağ olacaktır. Hem kayak yapmak hem de doğal gezi için planlama yapmak istediğinizde, bu güzel bölgede muazzam fırsatlar karşınıza gelmektedir. Yemyeşil ormanları ver olağanüstü jeolojik yapısı ile burada gezmek ve eğlenmek, özellikle doğasever insanlar için çok iyi bir sonuç ortaya koymaktadır.

Trilye Kasabası

Bursa’nın oldukça güzel ve küçük kasabası, gerçekten çok fotojenik bir yapıya sahiptir. Mimarisi ve şehir planlaması ile buradaki olağanüstü güzellikleri mutlaka yerinde keşfetmek gerekir. Tatil ve gezi planlaması yapan insanlar için Trilye Kasabası mutlaka üzerinde durulması gereken bir seçenek olarak karşınıza gelmektedir.

Gölyazı

Bursa’nın doğal güzellikleri saymakla bitmez. Özellikle nilüfer ilçesine bağlı olan Gölyazı muhteşem güzelliklerin örneğini ortaya koymuştur. Mavi ve yeşilin buluşma alanı olarak dikkat çeken bu muhteşem yerde, kesinlikle iyi bir tatil ve turizm fırsatı ön plana çıkmaktadır.

Eski Aynalı Çarşı

Bursa’da tarihi mekânlar gerçekten şehri bambaşka bir kimliğe taşımış durumda. Özellikle Eski Aynalı Çarşı insanların alışveriş için ve gezmek için ziyaret etmesi gereken adreslerden biridir. Bu muazzam bölgede özellikle hediyelik eşyaları almak ve iyi bir tatil fırsatını alışverişte desteklemek isterseniz, geçmiş dönemin çarşısı bu konuda size ev sahipliği yapacaktır.

Tuzaklı Köyü

Bursa, yeşil bitki örtüsü ile gerçekten çok özel şehirlerden biridir. Böylesine doğal güzellikleri ön plana çıkmış olan şehirde, özellikle piknik alanları oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Bursa’ya 18 kilometre mesafede bulunan Tuzaklı Köyü, yine bu konuda iddialı bir tercih seçeneği olarak kendini göstermektedir. Bahar ve yaz aylarında ideal tercih olan muhteşem piknik alanı, insanları kendine çekmiş ve gösterişli bir sonuç yaratmıştır.

Yeşil Türbe

Bursa dediğimiz zaman hiç kuşku yok ki bu güzel şehrin simgelerinden biri, Yeşil Türbe olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle 15 yüzyıl mimarisini daha net anlamak ve bu eserleri değerlendirmek, insanlar için gerçekten çok heyecan yaratan sonuçlar ortaya koymuştur. Tarihi eser tutkunu olan insanlar için bu türbeyi ziyaret etmek gerçekten çok önemlidir.

Koza Han

Geçmiş dönemin otelleri olarak bilinen hanlar, gerçekten muhteşem tarihi yapılardır. Bursa ilinde özellikle 15. yüzyıl eseri olarak karşımıza çıkmış olan Koza Han, Bursa ilinin tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. 2. Beyazıt tarafından yaptırılan bu muhteşem eser, mutlaka ziyaret etmeniz gereken önemli noktalardan biridir.