Burdur'da Gezilecek Yerler


Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde bulunan Burdur şehri gerçekten son derece özel ve çok güzel bir şehirdir. Burada bulunan doğal ve tarihi güzellikler ve Burdur’da gezilecek yerler, iç ve dış turizm konusunda dikkat çekici bir sonuç ortaya koymaktadır. Bu güzel şehri gezmek ve olağanüstü güzellikleri yerinde görmek isterseniz, elbette avantajlı ve kaliteli bir tatil fırsatı sizin için önemli çözümler ortaya koyacaktır.

Salda Gölü

Burdur ilinin birbirinden güzel gölleri var. Bu bölgede olağanüstü güzellikleri yerinde görmek önemli olduğu gibi, tüm dünyanın dikkatle takip ettiği salda gölü iç ve dış turizmde hareketli bir bölge olmak durumundadır. Jeolojik yapısı oldukça değişik olan ve rengi ile insanları büyüleyen bu muazzam göl, önümüzdeki dönemlerde de hareketli bir turizm bölgesi olmaya adaydır.

Mısırlılar Evi

Burdur’daki muazzam mimariyi keşfettiğinizde, bu güzellikler gerçekten aklınızda kalacak ve unutulmaz bir tatil için size önemli fırsatlar sağlayacaktır. Göz kamaştırıcı yapılar ve mekânlar özellikle bu güzel şehirde kendini göstermektedir. Ok rahat ve gösterişli evler burada karşınıza çıkarken, özellikle Mısırlılar evi mutlaka görmeniz gereken önemli noktalardan biridir.

İnsuyu Mağarası

Özellikle jeolojik yapısı ile doğal güzelliklerin çok yoğun bulunduğu şehirlerden biridir Burdur. İli. İnsuyu Mağarası mutlaka insanlara tavsiye edilmesi gereken yerlerden biridir. Şehir merkezine 13 kilometre mesafede bulunan bu muhteşem mağara, fotojenik ve eşsiz görüntüsü ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Karacaören Baraj Gölü

Burdur şehrinde olağanüstü güzel görüntüye sahip olan Karacaören baraj gölü, yeşil mavi ve diğer renk tonlarının buluşum adresi gibidir. Özellikle Isparta-Burdur sınırları içerisinde yer alan muazzam baraj gölü, olağanüstü manzarası ve çevresindeki bitki örtüsü ile çok güzel bir görüntü ortaya koymaktadır. Burdur şehrini ziyaret etmek isteyen insanların mutlaka bu güzel göle uğraması gerekir.

Burdur Arkeoloji Müzesi

Bölgenin geçmiş dönem eserlerini sergilemek açısından Burdur arkeoloji müzesi iyi bir adres konumundadır özellikle burada farklı tatil bütünlüğü konusunda çok önemli fırsatlar ortaya çıkmıştır geçmiş dönemin eserlerini sergilemek açısından özellikle arkeoloji müzesi her zaman önemli bir tercih olmak durumundadır

Burdur Gölü

Alternatif tatil arayışı içerisinde olanlar için Burdur gölü gerçekten bulunmaz bir adrestir son derece Eşsiz güzelliğe sahip olan u olağanüstü yerler ekonomik bir tatil fırsatı konusunda insanların mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsatı göstermektedir

Salda Kayak Merkezi

Akdeniz Bölgesi’nin kayak merkezleri gerçekten çok yoğun rağbet görüyor özellikle de iç bölgelerde müthiş pistleri ve olağanüstü güzellikleri ile Salda kayak merkezi son dönemin favori tatil adresleri arasında yer almıştır böylesine güzel yerleri keşfetmek alışılmış tatil alışkanlıklarının dışında farklı bir tercih önemli bir seçenek olacaktır

Salda Orman Plajı

Salda bölgesi gerçekten turizm tatil ve etkinlik konusunda önemli bir adres olarak karşımıza çıkmaktadır Salda Gölü'nün farklı plajları olmakla birlikte özellikle Salda orman plajı bembeyaz bir kumsal ve özellikle piknik alanları mükemmel bir tatil için iyi bir fırsat yaratmaktadır

Keraitae

Burdur şehrinin antik dönemden kalan tarihi eserleri turizm konusunda önemli bir fırsat yaratmaktadır. Roma ve Helenistik döneme ait olan tarihi kalıntılar, özellikle alternatif bir tatil seçeneğinde insanların ziyaret etmesi gereken önemli bir fırsatı ön plana getirmektedir.