Berlin'de Gezilecek Yerler


Almanya’nın başkenti Berlin, Avrupa’nın en önemli ve dikkat çeken şehirlerinden biri olarak karşımıza gelmektedir. Özellikle siyasi ve kültürel olarak çok ilgi çeken bu şehir Avrupa’da göz kamaştırıcı ve nitelikli bir yerleşim birimi olarak dikkat çekmektedir. Böylesine büyük bir şehirde elbette gezilmesi gereken çok fazla yer bulunmaktadır. Berlin’de gezilecek yerler olağanüstü adresler olarak karşınıza çıkıyor.

Berlin Duvarı Ve Checkpoint Charlie

Geçmiş dönemde yasakların göstergesi olarak bilinen Berlin duvarı, özellikle insanların yaratıcı çalışmaları ile sanatsal bir yapıya dönüşmüştür. İnsanların adeta hapsedilmesi için bir sembol olarak görülmüş olan bu yapı, zaman içerisinde yıkılmış doğu ve batı Almanya bu sayede birleşmiştir. Yine de bu duvarın önemli bir kısmı bugün anıt olarak ziyaretçilere gezme fırsatı sağlamaktadır.

TV Kulesi

Berlin’de pek çok farklı bina ve yapı göze çarpmaktadır. Genel olarak yatay mimari benimsemiş olan bölgede, özellikle 368 metre yüksekliği ile TV kulesi dikkat çekici bir yapıyı gözler önüne getirmiştir. 203 metre yükseklikte bulunan mekân, Berlin’in tamamını yüksekten görme fırsatı. Yine dilerseniz 207 metre yüksekliğinde farklı lezzetlerle birlikte dönen restoran sizin için eğlenceli bir tercih ve fırsat ortaya koyacaktır.

Neptün Heykeli

Muazzam bir tarihe ve geçmişe sahip olan Almanya’nın Berlin, özellikle de turistlerin ilgi odağı olan Neptün Heykeli ile dikkat çekmektedir. Muazzam bir çeşme ve bu çeşme ile bütünleşmiş olan heykelin yaklaşık yaşı 130 yıl olarak bilinmektedir. Oldukça sanatsal bir çalışmayı yakından görmek için, kesinlikle burada sizin için tavsiye edilen önemli bir sanat eseri karşınıza çıkmaktadır.

Berlin Katedrali

Muazzam mimarisi ve sanatsal çalışmaları ile Berlin Katedrali insanların uğrak yeri haline gelmiştir. Özellikle turizm için ideal tercihlerden biri burada ortaya çıkarken, Almanya’nın başkentinde buradaki katedral yapısını mutlaka yakından görmek gerekir. Prusya krallarının mezarı bulunan bölgede sanatsal ve tarihi eserleri daha yakından görmek söz konusu olmuştur.

Alexanderplatz Bahnhof

Almanya dediğimiz zaman hiç kuşku yok ki tarihi eserler içerisinde kiliseler önemli bir yere sahip olacaktır. Özellikle gotik mimari sahip olan ve muazzam sanatsal özelliği taşıyan Alexanderplatz Bahnhof, Berlin ziyaretinde bulunan insanların önemli uğrak yerlerinden biridir.

Berlin Müzesi

Berlin’in ortaçağ döneminden mirası olan Berlin müzesi aynı zamanda kanser federece müzesi olarak da bilinmektedir. Heykel sanatlarının çarpıcı çalışmaları burada müthiş bir mimari ortaya çıkarmıştır. Özellikle günümüzde tarihi özellikleri seven ve bu konuda tatil planlamasının yapan insanlar için, oldukça estetik bir mimari kendini göstermektedir.

Bergama Müzesi

Berlin ziyaretinde özellikle Anadolu topraklarından bir miras görmek isterseniz, Bergama Müzesi önemli bir fırsat olacaktır, 1930 yılında Çanakkale sınırları içerisinde bulunan Bergama bölgesinde yapılan kazılarda ortaya çıkmış olan eser, Berlin’e götürülmüş ve burada yeniden inşa edilmiştir. Son derece gösterişli bir yapı olarak bugün karşımıza çıkan muazzam müze, çok fazla insanın beğendiği ve ziyaret ettiği bir merkez olarak kendini göstermektedir.

Museum Island

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan Museum Island mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. 5 adet müzeden oluşan bu muhteşem yerde, tarihe tanıklık etmek ve olağanüstü eserleri yakından görmek söz konusu olacaktır. Almanya’nın en güzel şehri Berlin buradaki zengin miraslarla birlikte turistik olarak oldukça zengin bir yapıya sahip durumdadır.