Batum Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Batum Turları

Batum, doğal güzellikleri ve tarihi ile birçok açıdan tatil severlerin uğrak noktası olmuş durumda. Nispeten daha ucuz fiyatları ve Batum’a gitmek için pasaporta gerek olmaması da ziyaretçiler için oldukça büyük bir avantaj. Karadeniz’in muhteşem coğrafyasında tatil yapmak isteyenleri ağırlayan Batum, Gürcistan’ın yaz şehir olarak adlandırılıyor. Gürcistan’ın bu muhteşem tatil şehrinde gezilecek yerleri bilmek kısıtlı tatil süreniz için oldukça büyük avantajlar sağlayacaktır.Trippters.com üzerinden Batum turlarını inceleyebilirsiniz

1991 yılında Sovyet İttifakı’ndan ayrılan Gürcistan, bu tarihten beri hızlı bir şekilde değişim göstermeye başladı. Gürcistan Devleti’nin de çabaları ile birlikte, Batum’u eşsiz bir doğa şehri yapma çabaları 2004 yılından itibaren hız kazandı. Şehre yapılan büyük parklar, oteller ile her yıl birçok turisti ağırlayan Batum, doğa ve tarihi yerleri ile de ziyaretçilerinin keyifli zamanlar geçirmesini sağlıyor.

Batum’da Gezilecek Yerler


Genel olarak, ülkemizden Batum’a tatil için giden vatandaşlarımız hafta sonu tatili olarak Batum’u tercih etmektedir. Tatil süresi 2 gün ile kısıtlı olan kişilerin Batum’da gezilecek yerleri önceden bilmesi tatillerinin daha verimli geçmesini sağlayacaktır.

1- Avrupa Meydanı


Batum şehir merkezinin ana noktası olan Avrupa Meydanı, şehrin en önemli sembolü olmaktadır. Yunan Mitolojisi’nde yer alan Medea’nın elinde bir altın post tuttuğu heykeli ile Avrupa Meydanı’nın Batuma olan maliyeti ise 1 Milyon Lari olmuş. Şehir merkezinde yer alan Avrupa Meydanı, her yıl binlerce turistin ilgi noktalarından birisi olmaktadır.

2- Piazza


İtalyanca “meydan” anlamına gelen Piazza, Gürcistan’ın en fazla ilgi çeken meydanlarından birisidir. İtalya’yı andıran çevresi ile kendinizi İtalya’da geziyormuş gibi hissedebilirsiniz. 5700 m2 alanı ile dikkat çeken Piazza, Avrupa mimarisi ile de ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmakta. Bulundurduğu birçok restoran ve kafe ile kendinizi İtalya’da bir kafede kahvenizi yudumluyormuş hissine kapılacaksınız. Ayrıca, Piazza meydanı birçok konser ve çeşitli etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

3- Batum Bulvarı


7 km uzunluğu bulunan Batum Bulvarı, ana sahil hattı boyunca uzanmaktadır. 1884 yılında yapılan bulvar, bulundurduğu heykelleri, parkaları, kafe ve restoranları ile turistlerin ilgi odağı olmuştur. Yaz aylarında dopdolu olan plajları ile de Batum’un karakteristik özelliği olan canlılığı iyi bir şekilde aktarıyor. Batum Bulvarı’nın kuzeyinde yer alan Yeni Bulvarda ise su üzerinde gerçekleşen lazer şovları yer alıyor.

4- Argo Teleferiği


Deniz seviyesinden 250 km yükseklikte bulunan Anuria Dağı’ndaki Argo Eğlence Merkezi’ni şehre bağlayan Argo Teleferiği, mükemmel bir Karadeniz manzarasına sahip. Bulundurduğu birçok restoran, kafe ve alışveriş yerleri ile ziyaretçilerinin keyifli dakikalar geçirmesini sağlıyor. Argo Teleferiği aracılığı ile bütün şehri kuşbakışı görmek ise ziyaretçilere bambaşka bir deneyim sunuyor.

5- Astronomik Saat


Medea Heykeli’nin bulunduğu Avrupa Meydanı ile aynı güzergahta bulunan Astronomik Saat, UNESCO tarafından koruma altına alınan Eski Banka Binası’nın üzerinde yer almaktadır. Her saat başı çan sesleri ile birlikte Batum’un önemli bir figürüdür.

6- Miracle Park


Yapının oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanması dolayısıyla mucize park ismini alan Miracle Park, içerisinde birçok önemli noktayı barındırıyor. İzmir’de bulunan Saat Kulesi’ne benzeyen Chacha Kulesi, bu önemli noktalardan birisidir. Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında belirli saatlerde Chacha Kulesi’nde su yerine Gürcü vodkası akmaktadır. Bir diğer Miracle Park simgelerinden birisi olan Alfabe Kulesi ise Gürcü Alfabesi’nin kendine olan özgünlüğünü simgeliyor. İspanyol Mimar Alberto Domingo tarafından yapılan Alfabe Kulesi, Batum mimarisinin önemli yapılarından birisi olarak görülüyor.