Balkanlarda Gezilecek Yerler


Balkanlar bölgesi doğu Avrupa’nın gerçekten güzel ve özel adresi olarak dikkat çekmektedir. Burada bulunan pek çok ülke gerçekten önemli bir geçmişe sahiptir. Özellikle de burada gezilecek pek çok farklı şehri ve bu şehirde bulunan güzellikleri en iyi şekilde gözden geçirmek gerekir. Pek çok farklı tarihi güzellikleri ile insanları çeken Balkanlarda gezilecek yerler mutlaka ziyaret etmeniz gereken adresler olarak karşınıza çıkmaktadır.

Kosova Prizren

Kosova’da en çok Türk’ün yaşadığı bu muhteşem şehirde, doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi eserlerde gerçekten bizim kültürümüze yakın sonuçlar görmek mümkündür. Camiler ve kiliselerin bir arada buluştuğu mekânda, doğal güzelliklerle birlikte insanların yaşam kalitesini yükseltecek fırsatları burada değerlendirmek söz konusu olacaktır.

Karadağ Kotor

Karadağ ülkesinin muhteşem şehri olan Kotor, gerçekten olağanüstü güzelliklere ve etkileyici özelliklere sahiptir. Muhteşem manzarası ile birlikte burada bulunan Saat Kulesi, Sveti Tripun Katedrali ve Sveta Marja Kilisesi gerçekten örnek gösterilecek tarihi eserlerden bazılarını göstermektedir. Pek çok müze ve tarihi eserin bulunduğu güzel şehirde, doğal güzellikler ise insanları her zaman etkilemiştir.

Sırbistan Belgrad

Muazzam bir tarihe ve geçmişe ev sahipliği yapan Belgrad şehri, gerçekten tüm dünyanın bildiği ve gördüğü önemli yerleşim birimlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğal ve tarihi güzellikleri ile oldukça önemli bir merkezde, turizm alt yapısına uygun pek çok farklı sonuç ve avantajı görmek mümkün olmaktadır. Doğal ve tarihi güzelliklerinin insanlara sağlamış olduğu imkânları görmek için, Sırbistan’ın Belgrad şehri pek çok farklı güzelliği bünyesinde bulundurmaktadır.

Saraybosna Bosna Hersek

Bosna Hersek kardeş ülke olarak bilinirken, özellikle bu ülkenin doğal güzellikleri her zaman insanları etkilenmiş ve gerçekten bu bölgede çok güzel görüntüler ortaya çıkmıştır. Doğu ile batının bütünleştiği noktada, hem mimari örnekler hem de tarihi eserlerin gerçekten büyük bir değer ortaya koyduğu görülmektedir. Esasen bizim kültürümüzde yakın bir sonuç oluşturan Saraybosna, özellikle vatandaşlarımızın mutlaka ziyaret etmesi gereken adreslerden biridir.

Ohrid Makedonya

Makedonya’nın güzel şehri Ohrid, muhteşem ve dikkat çekici adreslerden biridir. Ohrid Gölü Ohrid Kalesi ve burada bulunan pek çok kilise ve antik tiyatro seçenekleri, farklı alternatif tatil arayışı içerisinde olanlar için müthiş bir fırsat yaratmaktadır. Saymakla bitmeyecek güzel yerleri bulunan muazzam şehirde, cami, müze ve benzer yapılar geçmiş dönemin mimarisini ve tarihi zenginlikleri gözlerine getirmektedir.

Dubrovnik Hırvatistan

Hırvatistan Dubrovnik kenti gerçekten muazzam güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Ortaçağ tarihini yansıtan pek çok eser bu güzel şehirde karşınıza çıkacaktır. Özellikle surlarla kaplı tarihi eser olan ve aynı zamanda muhteşem botanik bahçeleri ile ve plajları ile ünlü olan Lokrum Adası, kesinlikle insanların ziyaret etmesi gereken en güzel yerlerden biridir. Bu muhteşem şehri gezmek sıra dışı bir tatil ve önemli fırsat konusunda gerçekten önemli bir ayrıcalık yaratacaktır.