Ayder Yaylası


Ayder Yaylası

23.03.2021

Ayder Yaylası

Türkiye’nin güzellikleri arasında yer alan Ayder Yaylası yıl içerisinde binlerce turist çekmektedir. Yaylaları ile bilinen ülke içerisinde en bilinenleri arasında bulunmaktadır. Elbette yaylayı diğerlerinden farklı kılan özellikler mevcuttur. Doğru pazarlama, doğal güzellikler ile birleşince sadece yerel turist değil yurt dışından gelen turistlerin de uğrak noktası olmasını sağlamıştır.


Ayder Yaylası Nerede?

Yayla hakkında merak edilen temel nokta konumu olmaktadır. Ayder, Doğu Karadeniz de bulunan şehirlerden birisi olan Rize’de bulunmaktadır. Rize’nin kalkınmasında büyük rolü vardır. Şehrin Çamlıhemşin ilçesine 19 km uzaklıktadır. Kişiler yaylaya çıkabilmek için özel araçlarını tercih edebilirler.

Özel araç imkânı bulunmayan kişiler için Ayder Yaylası yolu kimi gezi şirketlerince karşılanır. Gezi planları arasında yaylaların en bilineni Ayder bulunuyorsa eğer gezi düzenleyen firmalarla anlaşmak gerekebilir. Gerek yüksekliği gerekse engebeli yolları neticesinde güzergâh konusunda problemler yaşanabilir. Her araç için güvenli bir çıkış noktası bulunmayabilir. Özellikle sonbahar aylarında oluşan sürekli yağışlar yolu sanıldığından daha kötü yapabilmektedir.

Nasıl Gidilir| Ayder Yaylası Yol Tarifi

Yaylaya gidebilmek için iki yöntem mevcuttur. İlki kara yolu ulaşımıdır. Genellikle İstanbul gibi büyükşehirden gelen olur ve yol yaklaşık 14 saat sürecektir. Farklı bir şehirden hava yolu ile gelinebilir. Trabzon’a iniş yapılarak buradan Rize’ye geçiş yapabilirsiniz. Özel araç kiralama imkânı da mevcuttur.

Rize’nin Pazar ilçesine otobüslerle gelirseniz Ayder Yaylası ulaşımınız kolaylaşacaktır. Pazar ilçesi üzerinden yaylaya direkt olarak ulaşım gerçekleştiren minibüs, otobüsler mevcuttur. İlçenin yabancısı olsanız dahi kısa sürede kolaylıkla varabilirsiniz. Birkaç saat içerisinde Ayder’e vararak temiz havanın tadını çıkarmak kişiler için mümkün kılınmaktadır.

Ayder Yaylası Rize Giriş Ücreti Ne Kadar?

Yaylaya daha önce gelmemiş kişiler tarafından merak edilen hususlar arasında ücretlendirme bulunur. Yaylaya direkt olarak çıkış yapmak ücretsizdir. Gelecek bireylerin harcaması gereken maddi tutar bulunan etkinliklere katılma, konaklama ve yeme içme kısmıyla sınırlandırılacaktır. Günübirlik gezilerde ücret ödemeye gerek yoktur. Çünkü yaylaya çıkışlarda ücret talep edilmemektedir.

Ayder Yaylası’nda Yapılacaklar Arasında İlk Nokta: Konaklama Yerleri

Ayder Yaylası denildiğinde gezi öncesinde planlanması gereken ilk adım elbette konaklama olacaktır. Yaylaya gezi esnasında rahat rahat vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka doğru bir alanda kalmanız gerekecektir. Bunun için yapılması gereken iyi bir araştırma yapmaktır. Birden fazla seçeneği bulunmakla birlikte her kişiye hitap eder.

1- Ayder Yaylası Otel

Oteller yayla içerisinde ve civarında konumlanmıştır. Kısa sürede çıkış yaparak etrafı gezmek, farklı etkinliklere katılmak mümkündür. Kalma noktasında değerlendirilebilecek noktaların başında gelir. Birden fazla seçeneğin olması kişilere seçim imkânın doğurur. Her bütçeye uygun bir kalacak alanı bulmanız mümkündür.

2- Ayder Yaylası Bungalov

Son dönemin favori kalma mekanları arasında bulunan bungalovlar Ayder Yaylası içerisinde de mevcuttur. Eğer otel havasından uzaklaşarak daha rahat, doğayla uyumlu yerlerde kalmak istiyorsanız mutlaka değerlendirebileceğiniz alanlar arasındadır. Aile, arkadaş ya da yalnız başınıza rahatlıkla kalabilirsiniz. Her kişi sayısına uygun olarak yapılmış bungalov evler bulunmaktadır. Ayder yaylası bungalovlarını inceleyebilirsiniz!

3- Kamp Yapmak

Kamp yapmak için yaylalar inanılmaz bir fırsat alanıdır. Tabi doğru ekipmanları eksiksiz olarak elde ettikten sonra yapmak gerekir. Özel kamp alanları mevcuttur. Özellikle yaylanın yağışı az zamanlarda tercih edilebilir yöntemleri arasında bulunur. Arkadaşlarla birlikte kamp yapmanın keyfini bir de Ayder üzerinde denemeniz mutlaka önerilir.

Ayder Yaylası Salıncak Keyfi Çok Başka!

Ayder Yaylası denildiğinde akıllara uçurum kenarlarına kurulmuş büyük salıncakları getirir. Turistlerin uğrak noktası olan bu salıncaklarda cesaretinizi ölçebilirsiniz. Aynı zamanda gününüzü ölümsüzleştirmek adına manzarayla bütünleşmiş fotoğraflar elde etmek de oldukça kolay olacaktır.