Artvin'de Gezilecek Yerler


Artvin, doğu Karadeniz Bölgesi’nde Türkiye’nin en doğu ucunda bulunan güzel bir şehirdir. Ortaçağ’da Gürcistan yerleşim birimi olan bu olağanüstü şehir, önemi yolların geçtiği bir kavşak olarak da bilinmektedir. Gerek tarihi gerekse de kültürel miras bakımından zengin olan bölgede, doğal güzellikler en iyi şartlarda ortaya çıkmış ve Artvin’de gezilecek yerler insanların karşısına gelmiştir.

Cehennem Deresi Kanyonu

Artvin muhteşem bir coğrafi yapıya sahiptir. Kayalık oluşumlar ve olağanüstü kanyonlar burada zaman içerisinde oluşmuş ve insanları çok etkilemiştir. Son derece güzel ve ayrıcalıklı bir yer olarak karşımıza çıkan Cehennem Deresi Kanyonu, turistik ve tatil amaçlı olağanüstü bir adres olarak kendini göstermiştir. Mağara oluşumları ve kayalık görüntüleri ile birlikte mutlaka keşfedilmesi gereken güzellikler, Artvin ilinde insanları beklemektedir.

Artvin Kalesi

Artvin şehrinin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi geçmişini unutmamak gerekiyor. Bölgede yapılan nitelikli kale seçenekleri, görkemli, ihtişamlı ve korunaklı bir görüntü ortaya koymaktadır. Muazzam bir tepenin en dik yamaçlarında kurulmuş olan Artvin Kalesi, hem yapı itibariyle hem de güzelliği ile insanları önemli derecede etkilemiştir.

Gürcü Kralı Büyük Aşot tarafından 937 yılında yaptırılmış olan kale, eskiden livana ismi ile bilinmektedir. 11 yüzyılda ise Osmanlılar yine bu kalenin üzerine yapı inşa etmiş ve korunaklı bir mekân elde edilmiştir.

Ortacalar Çifte Köprü

Artvin gerçekten muhteşem bitki örtüsü ve doğa oluşumları ile biliniyor. Arhavi ilçesinin ortacalar köyüne 2,5 metre kilometre mesafede bulunan olağanüstü köprüler, gerçekten muazzam bir tarihi günümüze kadar taşımış ve görkemli bir tarihi eseri karşınıza çıkarmıştır. 18 yılda yapıldığı düşünülen köprüler, bugün sapasağlam ayaktadır ve oldukça ihtişamlı bir şekilde geçmiş dönemin yapı tekniğini gözler önüne getirmiştir.

Şavşat Karagöl

Karadeniz ikliminin gerçekten çok özel olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu iklime uygun olarak yörede pek çok farklı göl bulunmaktadır. Özellikle de Şavşat ilçesine 25 kilometre mesafede bulunan Şavşat Karagöl, Sahara Karagöl milli parkı içerisinde yer alıp önemli bir turizm adresi olarak dikkat çekmektedir. Özellikle de fotojenik ve hoş görüntülü manzara konusunda, insanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir adres karşımızdadır.

Artvin Borçka Karagöl Milli Parkı

İnanılmaz doğal güzelliklerin bulunduğu Artvin şehrinde, dağlar ve ormanlar dikkat çekmektedir. Korumaya alınmış milli park olarak bilinen bölgelerden biri olan Artvin Borçka Karagöl, özellikle insanların mutlaka ziyaret etmesi gereken adreslerden biridir. Son derece ilgi çekici renkler ve muhteşem bitki örtüsünün ortaya koymuş olduğu sonuçlar, bu güzel bölgenin ihtişamını ve güzelliğini ortaya koymuştur.

Artvin Atatürk Heykeli

Türkiye cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, bu ülke için her zaman en önemli sembollerden biri olmuştur. Artvin’de ise yaklaşık olarak 60 ton ağırlığında ve 22 metre yüksekliğindeki Artvin Atatürk heykeli, oldukça ilgi çekici bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Geçmiş dönemde Kahveci Oğlu Vakfı tarafından yaptırılmış olan heykel, Atatürk’ün Dumlupınar’da yaptığı yürüyüş ile canlandırılmıştır. Heykelin hemen yanı başında bulunan 60 metre direk uzunluğuna sahip olan Türk bayrağı, kusursuz bir tamamlayıcılık örneğini ortaya koymuştur.