Antalya'da Gezilecek Yerler


Dünyadaki cennetin karşılığı olan şehirlerden biri hiç kuşku yok ki Antalya’dır. Saymakla bitmeyecek Antalya’da gezilecek yerler, bu güzellikleri keşfetmek isteyen insanlara çok önemli fırsatlar sağlamaktadır. İklimi, doğal güzellikleri ve tarihi geçmişi ile bu güzel şehri en iyi şekilde tanımak ve gezmek gerekir.

Antalya Hayvanat Bahçesi

1989 yılında ziyarete açılan Antalya Hayvanat Bahçesi, 856 adet hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Evcil ve yırtıcı hayvanların bulunduğu bu güzel yer, turistik bölgeler için ideal bir gezi adresi olarak kendini göstermektedir.

Hıdırlık Kulesi

Antalya’yı gezmeyi düşündüğünüzde, özellikle buradaki doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi güzellikleri mutlaka değerlendirmek gerekir. Yaklaşık 2 yüzyılda yapılmış olan 14 metrelik Hıdırlık Kulesi, emniyet tedbiri açısından yıllarca kullanılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Olağanüstü tarihi güzelliği keşfetme noktasında, Latin mimarisinden esintileri görmek için bu tarihi eseri ziyaret etmek önemli bir fırsat yaratacaktır.

Olympos Teleferik

Antalya’nın üç boyutlu dünyasını keşfetmeye hazırsanız, özellikle Olympos Teleferik sizin için mükemmel bir tercih olacaktır. 726 metre yükseklikte olup 4350 metre uzunluğa sahip durumdadır. 80 kişi taşıma kapasitesine sahip iki kabinden oluşan teleferik, gerçekten unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen insanlar için önemli bir fırsat ortaya koymaktadır.

2350 metre yüksekliğe kadar tırmanma şansı bulduğunuz gibi, özellikle Antalya şehir merkezine sadece 55 kilometre uzaklığında bulunan bu olağanüstü yerde, doğal güzellikleri keşfetmek ve unutulmaz bir heyecan yaşamak söz konusu olacaktır.

Kurşunlu Şelalesi

Antalya dediğimiz zaman akla ilk gelen seçeneklerden biri doğal güzellikler olacaktır. 18 metre yükseklikte dökülen bu muhteşem şelalenin toplam 8 adet gölcüğü bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ile insanların adeta nefesini kesen Antalya’da gerçekten etkileyici güzellikleri yerinde keşfetmek için Kurşunlu Şelalesi iyi bir fırsat olarak görünmektedir.

Köprülü Kanyon

Antalya ilinin doğal güzellikler konusunda çok zengin bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de muhteşem ve etkileyici güzellikle birlikte, Köprülü Kanyon mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. 25 kilometrelik dar bir parkura sahip olan bu muhteşem yer, Antalya Merkez’e 90 kilometre uzaklığındadır. Özellikle son dönemde salcılık etkinliği için tercih edilen bu yer, çok fazla insanın ziyaret ettiği bir yer haline gelmiştir.

Aspendos

Amfi tiyatro olarak bilinen yapılar içerisinde dünyada ön plana çıkmış olan yapı, gerçekten çok hoş ve kusursuz bir mekân olarak bugün halen ayakta kalmıştır. Milattan önce 10. Yüzyıl’da Akalar tarafından kurulmuş bu muhteşem şehirde, 15 bin kişi kapasiteli Aspendos Tiyatrosu heyecan verici ve olağanüstü bir yapı olarak bugün karşımıza çıkmaktadır. Antalya’ya sadece 50 kilometre mesafede olan bu muhteşem tarihi eser, mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Karain Mağarası

Antalya’nın doğal güzellikleri bütün dünyanın ilgisini çekmiştir. Her yıl milyonlarca turist bunun kanıtı gibidir. Doğal güzellikler dediğimiz zaman akla gelen seçeneklerden biri de Karain Mağarası olacaktır. Antalya’nın YAĞACAK KÖYÜ sınırlarında bulunan bu muazzam bir yer, denizden 450 metre yüksekliğe sahiptir. 500 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilinen bu muhteşem mağaranın, özellikle geçmiş dönemlerde insanlar için bir yaşam alanı olduğunu belirtmek gerekir.

Sarısu Kadınlar Plajı

Doğal ve tarihi güzelliklerin bir arada ortaya çıktığı Antalya, her dönemde insanların heyecanla gezip görmek istediği adreslerden biri olmuştur. Özellikle Sarısu Kadınlar Plajı gerçekten muhteşem bir tesis ve gayet kaliteli bir tatil adresi olarak kendini göstermektedir.

Kebap evi, büfe, balık evi ve market hizmetleri ile gölgede konaklayan insanların ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmaktadır. Bayanların tercih edeceği önemli tatil yerlerinden biri, Antalya’da hizmet vermeye devam etmektedir.