Amsterdam'da Gezilecek Yerler


Çok farklı coğrafi özelliğe sahip olan Hollanda, deniz seviyesinin altında olan tek ülkedir. Genellikle geniş kanallarla desteklenmiş olan Hollanda şehirleri, tekne ulaşımı ile birlikte geniş bir altyapıya sahiptir. Amsterdam’da gezilecek yerler sıralamasını yapacak olursanız, özellikle Hollanda’nın başkenti olan bu güzel şehirde, olağanüstü güzellikleri bulmak ve bununla birlikte fırsatları değerlendirmek söz konusu olacaktır.

Amsterdam Kanalları Ve Köprüleri

Şehri kuşatmış olan geniş kanallar ve bu kanallar üzerinde karşıya geçiş imkânı sağlayan birbirinden güzel köprüler, şehrin dokusuna uygun bir sonuç yaratmaktadır. Tekneler ise burada ulaşım fırsatlarını daha kolaylaştırmış ve aynı zamanda insanlar için eğlenceli bir tercihi ortaya koymuştur.

Şehrin kendine uygun ve özel mimari yapısı ile son derece sanatsal çalışmalarını ve buradaki kaliteli Hollanda evlerini en iyi şekilde görüp değerlendirmek mümkün olacaktır. Amsterdam kanalları ve köprüleri bu şehrin en çok dikkat çeken fırsatlarından bir olarak kendini göstermektedir.

Dam Square

Amsterdam’ın geniş güzel ve dikkat çekici meydanı Dam Square, hem kuşların hem de insanların toplanma yeri gibidir. Bütün yolların kesiştiği noktada merkez olarak kabul edilen bu bölge, aynı zamanda Amsterdam Kraliyet Sarayı'na da ev sahipliği yapmaktadır.

Geleneksel Hollanda Evleri

Amsterdam şehrinin mimari yapısı sizi hayretler içerisinde bırakabilir. Lale bahçeleri ile çok güzel bir görüntü karşınıza çıkarken, mimari yapılaşma ve bu güzel şehrin birbirinden güzel Geleneksel Hollanda Evleri yine insanların her zaman ilgisini çekmiştir. Çoğunlukla su kanalları ve yol kenarlarında uzanmış caddelerde karşınıza çıkan mimari yapılar, kesinlikle insanların gezmek için tercih etmesi gereken önemli bir fırsatı ortaya koymuştur.

The Waag

Hollanda ve Amsterdam dediğimiz zaman geçmişten bugüne son derece sanatsal mimari yapı dikkat çekmektedir. Nieuwmarkt Meydanı’nda bulunan ve 15. yüzyıl binası olarak bilinen bu sanat eseri The Waag, geçmiş dönemlerde Amsterdam duvarının önemli bir parçasını oluşturmuştur.

Geçmiş dönemlerde müze, itfaiye ve aynı zamanda belediye binası olarak kullanılmış olan bu gözde yer, şimdi ise insanların çok uğradığı bir kafeterya olarak dikkat çekmektedir.

Amsterdam Kuzey

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın özellikle turizm ve tatil altyapısını çok iyi anlamak gerekir. Festivallere ve etkinliklere ev sahipliği Amsterdam Kuzey bölgesinde, özellikle şehir plajının turistler için muhteşem bir görüntü ortaya koyduğu bilinmektedir. Hollanda’nın bu farklı tatil etkinliğini bulabileceğiniz bu yerde, doğal güzellikler kendini göstermektedir.

Amsterdam Müzeleri

Amsterdam özellikle turizm altyapısı çok gelişmiş gözde şehirlerden biridir. Bu güzel şehirde oldukça farklı müzeler dikkat çekmektedir. Geçmiş dönemin tarihini ve sanatsal eserleri bünyesinde bulunduran Amsterdam Müzeleri, turizm ve tatil açısından önemli bir avantaj ortaya koymaktadır.

Van Gogh Müzesi, Stedelijk Müzesi ve Rijk Müzesi, Müze Meydanı'nda bulunan birbirinden kaliteli sanatsal adresler olarak karşımıza çıkmaktadır. Son derece eşsiz bir mimari ile inşa edilmiş ve olağanüstü güzellikleri ile insanların dikkatini çeken müzeler, içinde bulunan tarihi eserler ve sanatsal eserler ile çok ayrıcalıklı yerler olarak kendini göstermektedir. Hollanda’nın bu güzel şehri, mimari yapısı ve yaşam tarzı ile gerçekten keşfedilmeyi bekleyen zengin bir hazine gibidir.